Metode blande de tratament in sarcina – gemoterapia si homeopatia

Metode blande de tratament in sarcina - gemoterapia si homeopatia

Metode blande de tratament in sarcina. 9 luni. O perioada lunga, rotunda. 9 luni fara medicamente. Si totusi, exista si cateva metode blande de tratament in sarcina – gemoterapia si homeopatia.

Stim ca ideal ar fi in timpul celor 9 luni de sarcina sa nu iei medicamente. Dar daca totusi este necesar sa te tratezi, Homeopatia si Gemoterapia sunt doua terapii blande, naturale si sigure in sarcina. Cezarina Matei (medic de familie, gemoterapeut si homeopat) iti spune ce remedii poti folosi fara griji cand esti insarcinata.

Metode blande de tratament in sarcina. Primul trimestru

In primul trimestru de sarcina cel mai frecvent intalnite sunt greturile, varsaturile, somnolenta si iminenta de avort. Pentru orice prescriptie homeopata trebuie respectat un interval de 20-30 de minute inainte si dupa administrare in care nu se mananca, nu se bea nimic si nu se fumeaza (lucru contraindicat, oricum, in sarcina). Nu se consuma cafea, ciocolata si produse pe baza de menta. Si, asta cel putin in apropierea momentului in care urmeaza administrarea remediului, pentru ca acesta sa nu fie inactivat.

Metode blande de tratament in sarcina. Ce remedii se recomanda in caz de greata

Sepia 9 CH cate 3 granule direct sub limba la trezire – pentru greturile matinale cu senzatia de vid gastric cu sila de tutun si pofta de alimente acre
Bryonia 9CH 3 granule de 3 ori pe zi – in caz de greturi matinale insotite de sete intensa, cu senzatie de piatra la stomac si care se agraveaza la miscare
Cocculus indicus 9CH cate 3 granule de 3 ori pe zi – pentru greturi si varsaturi cu uscaciunea gurii, cu ameteli si vertij, agravate de miscare

Metode blande de tratament in sarcina. Fara greturi

Ipeca 9 CH 3 granule sublingual de 3 ori pe zi – pentru greturi cu varsaturi care nu amelioreaza, cu limba curata si fara sete

Tabacum 9CH cate 3 granule de 3 ori pe zi – se recomanda in caz de greturi sau varsaturi insotite de paloare si cu palpitatii ameliorate de aer rece. De asemenea, un remediu foarte utilizat in sarcina pentru greturi ameliorate mancand este Ignatia 15 CH. Mod de adminstrare –  dimineata ,la trezire, cate 3 granule sublingual.

Metode blande de tratament in sarcina. Remedii gemoterapice

La toate aceste remedii se poate aduga Extractul gemoterapic din muguri de Smochin (Ficus carica MG= D1) cate 2 ml in putin apa, de 2 ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa. El poate fi folosit pe tot parcursul sarcinii. Este indicat si pentru arsuri, epigastralgii, dischinezii gastrice si biliare, dureri abdominale cauzate de stres.
Somnolenta care apare in primele luni de sarcina, insotita de senzatia de greutate si balonare poate fi tratata cu Nux moscata 9 CH. Remediul se administreaza in prize de 3 granule dimineata si seara. Pentru indispozitie cu lesin este recomandat Moschus 15 CH 3 granule in fiecare dimineata.

Si asta nu e tot

Pentru a preveni iminenta de avort din primul trimestru de sarcina foarte eficace este Extractul din mladite de zmeur. (Rubus ideaus MG=D1) cate 1 ml in putina apa de 2-3 ori pe zi.
Dintre extractele gemoterapice, iata care sunt cele mai indicate in virozele respiratorii si guturai. Muguri de Coacaz negru (Ribes nigrum MG=D1) ca antiinflamator si antipiretic natural. Apoi, extractul de muguri de carpen (carpinus betulus MG=D1) ca reglator al echilibrului mucoasei respiratorii la nivelul rinofaringelui si sinusurilor, precum si ca un excelent antitusiv. Ne mai place si Extractul din muguri de Mesteacan (betula verrucosa MG=D1) cu rol dedrenor al secretiilor. Ele se administreaza cate 2 ml in putina apa cu 15 minute inainte de masa timp de o saptamana.

Remedii periculoase in sarcina

Contraindicate in sarcina si alaptare sunt extractele din muguri de Arin alb – Alnus incana MG=D1, muguri de Arin negru– Alnus glutinosa MG=D1. Tot la fel cel din mladite de Ienupar – Juniperus communis MG=D1 si din mladite de Buxus – Buxus sempervirens MG=D1. Ne vom tine deoparte si de extractul din mladite de Vasc – Viscum album MG=C1 si din seminte de Cais (Prunus armeniaca MG=D1). Si nu uitam de cel din seminte de Piersica (Prunus persica MG=D1).

My title page contents