Curajul se educa

Curajul se educa. De ce? Pentru ca fiecare dintre noi are un potential care trebuie desavarsit. Este firesc sa ne dorim sa fim fericiti si sa facem acele lucruri care ne conduc spre succes.

 

Nimic nu este atat de simplu. Cu cat o persoana are mai mult potential, cu atat se va confrunta cu mai multe obstacole si probleme pe care va trebui sa le rezolve. In aceasta calatorie atat de provocatoare, avem nevoie de curaj pentru a ne continua drumul.

Curajul de a merge mai departe

Din pacate, foarte multi oameni se tem si lasa frica sa actioneze dincolo se situatiile cand activarea ei este foarte utila. Si oamenii curajosi se confrunta cu frica, insa ei se disciplineaza sa o confrunte. Sa o elimine si sa actioneze in ciuda acesteia. In schimb, o persoana slaba se va lasa controlata de frica sa si va renunta.

Nu lasa frica sa te paralizeze

Invata sa te folosesti de frica intr-un mod pozitiv si vei descoperi curajul in tine. Poti face acest lucru implementand ideile de mai jos propuse de livepurposefullynow.com.

Inainte sa faci un lucru pune-ti aceste intrebari.

Exista posibilitatea sa ai o idee excelenta care te va conduce spre succes, dar gandurile ulterioare te pot tine in loc. Iti sunt cunoscute intrebari de genul „si daca lucrurile nu merg bine?”. „Voi castiga suficienti bani incat sa imi pot plati facturile?”. „Daca pierd bani si voi falimenta?”. Adesea riscurile asociate dorintelor noastre ne tin in loc. Dar adevarul este ca scopurile marete, vin la pachet cu riscuri mari.

Cauta curajul

Daca, in schimb, vrei sa identifici curajul care te va ajuta sa mergi inainte indiferent de riscuri, pune-ti urmatoarele intrebari:

  • Care este cel mai bun lucru care mi se poate intampla daca fac asta?

  • Care este cel mai rau lucru care mi se poate intampla daca fac asta?

  • Care este cel mai bun lucru care mi se poate intampla daca NU fac asta?

  • Care este cel mai rau lucru care mi se poate intampla daca NU fac asta?

In acest mod iti poti clarifica daca ceea ce vrei sa faci merita sau nu.

Abordeaza-ti fricile in maniera pozitiva.

Modul in care manageriezi frica, te va ajuta sa deblochezi mecanismele curajului. Frica de respingere, de a vorbi in public te pot tine in loc. Poate iti e greu sa iti prezinti ideile in fata unei multimi sau sa accepti ca altii nu iti crediteaza initiativa si o resping.

Frica = un semnal

O frica poate fi un semnal ca e momentul sa invatam ceva nou pentru noi sau despre noi. Poti invata cum sa vorbesti in public sau cum sa iti prezinti ideile intr-o maniera profi pentru a fi primite cu deschidere. Si cel mai important lucru – nu renunta!

Concentreaza-te pe dezvoltarea curajului facand proiectii in viitor.

Este important sa vizualizezi in ce directie vrei sa se indrepte viata ta si unde vrei sa ajungi la un moment dat. Sunt persoane pe care le sperie esecul, dar sunt si oameni care se tem de succesul imens pe care l-ar putea avea. Obiectivele tale marete te-ar putea infricosa, dar fa-ti curaj si actioneaza spre indeplinirea lor.

Pregateste momentul de start. Implementeaza o actiune importanta si investeste cu credinta atingerea obiectivelor tale. Citeste povesti ale oamenilor de succes pentru a te inspira si a te motiva.

 

My title page contents