Delicii cu mango: tort cu mousse de mango

Delicii cu mango: tort cu mousse de mango

Azi, delicii cu mango. Nu stiu din care motiv, dar in ultima vreme am facut o pasiune pentru mango. Pentru aroma lui, pentru dulceata lui, pentru bunatatea lui. Si atunci caut sa il exploatez cat mai mult. Si sa imi fac copiii sa se indragosteaca de el. Poate, ne iese cu un tort cu mousse de mango

 

Am intrebat in stanga in dreapta, am citit, am experimentat si uite ce am pregatit in week-end. Un tortulet cu o crema mousse de mango. Am vrut un tort cat mai natural si atata ne-am invartit pana am obtinut unul raw. Dar minunat si delicios.

INGREDIENTE BLAT TORT CU MOUSSE DE MANGO

  • 200 de grame de nuci si migdale/ caju ( le-am lasat la hidratat cam 2 ore)
  • 150 de grame de curmale fara samburi
  • 50 grame de prune uscate
  • 4 linguri de apa
  • unt de cacao – l-am topit la bain marie – 50 de grame
  • o lingura de ulei de cocos sau ulei de palmier

 

INGREDIENTE CREMA DE MANGO

  • 3 fructe de mango coapte
  • un mar copt
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri de agar – agar ( e o gelatina naturala, care leaga). o vei amesteca cu 100 ml apa fierbinte
  • 2-4 linguri sirop de agave
  • 2 linguri unt de cocos
  • o jumatate avocado bine copt
Delicii cu mango: tort cu mousse de mango

Delicii cu mango: tort cu mousse de mango

MOD DE PREPARARE TORT CU MOUSSE DE MANGO

  • Pui nucile si migdale in blender ca sa le pisezi. Apoi, adaugi curmalele si nucile. Si cele 4 linguri de apa. Si vrum vrum
  • Pasul urmator: vii cu untul de cocos si apoi cu untul de cacao topit
  • Intinzi compozitia intr-o tava rotunda de tort – cu pereti detasabili – si bagi la congelator pentru 30 de minute
  • Acum treci la crema: mixezi fructele curatate ( mango si avocado), adaugi vanilia si untul de cocos. Tot aici pui si siropul de agave.
  • Gelatina se obtine asa: pui apa la fiert si cand da in clocot, adaugi pudra agar-agar. O lasi sa fiarba un minut sau doua si amesteci cu telul.
  • Lasi gelatina la racit cam 1 minut sau doua si apoi o incorporezi in piureul de fructe cca.1-2 minute, timp in care am amestecat cu telul.
  • Noua mixtura o rastorni peste tava cu blatul pe care o aveai in congelator.
  • Pui iarasi la congelator pentru 30 de minute.
  • Pofta buna la sanatate!

 

 

Sursa foto – Pinterest
My title page contents