Friptură de pui umplută

Friptură de pui umplută – preparatul cu care are ai de fiecare dată succes, fie că este vorba despre o masă în familie, într-o zi de duminică, fie pentru o masă dedicată musafirilor.

Iată câteva combinații pentru a aromatiza carnea de pui:

  • pudră de ardei iute sau pastă de ardei iute proaspăt, chimen și salvie;
  • pentru un preparat de inspirație indiană, amestecă părți egale de coriandru și chimen măcinat, plus turmeric și un vârf sau două de cardamom sau garam masala;
  • pentru a da puiului o aromă thailandeză, încearcă o pastă de ghimbir, coajă de lămâie, ardei iute verde, coriandru și suc de lămâie.

Friptură de pui umplută

Porții: 6

Pregătire: 40 minute

Preparare: 40 minute

Coacere; 60 minute

Ai nevoie de: 

1 pui dezosat cu piele

200 g cârnați sau pastă de cârnați

1 morcov mic

1 ardei mic

1 dovlecel mic

2 bucăți fenicul

1/2 jumătate de pahar de bulion de legume

1 cățel de usturoi

rozmarin și salvie

sare si piper

ulei de măsline extra virgin

Pregătești așa:

Ai nevoie de un pui dezosat, dar cu piele, gata curățat și pregătit pentru a fi umplut.

Îl așezi pe suprafața de lucru. Îl sărezi și piperezi la interior, apoi întinzi pasta de cârnați pe partea centrală.

Tai morcovul, ardeiul și dovlecelul în bețișoare și le așezi peste cârnați. Rulezi puiul și îl legi cu ață de bucătărie.

Ungi ușor o tavă de copt și așezi puiul în centru.

Tai mărunt feniculul și aranjezi bucățile în jurul puiului. Presari sare si piper tot, apoi ierburile aromate și usturoiul tăiat feliuțe subțiri. Stropești totul cu puțin de ulei și torni bulionul.

Preîncălzești cuptorul la 180° C și pui friptura într-un cuptor încins. O lași la gătit timp de o oră, verificând să aibă întotdeauna puțin lichid de gătit.

Odată gata coaptă, tai friptura în felii și o servești fierbinte la masă, cu sosul lăsat și cu puțin fenicul prăjit.

My title page contents