10 idei de activități în familie de sărbători

Iată 10 idei de activități în familie de sărbători, din care să te inspiri! Vacanța de iarnă vine odată cu sărbătorile de iarnă, iar printre cadouri și toate pregătirile pentru perioada de sărbători, trebuie să te gândești și cum să-i ții pe copii ocupați.

De aceea, este timpul să te gândești cum să fii creativ. Așadar, desprinde copiii de pe dispozitivele lor mobile sau de la jocurile de pe calculator și creează împreună cu aceștia câteva amintiri prețioase.

Iată 10 idei de activități în familie de sărbători:

1. Căsuțe din turtă dulce

Dacă aveți timp și inițiativă, pregătiți împreună căsuțe de turtă dulce. Pregătiți aluatul, îl coaceți și asamblați împreună căsuțele.

2. Luminițele de Crăciun preferate

Pentru copiii mai mici poate fi foarte distractiv să faceți o plimbare în centrul orașului sau pe anumite străzi unde casele sunt frumos decorate de sărbători. Căutați casele cel mai bine iluminate din oraș și apoi alegeți-vă fiecare casa preferată.

3. Seară de film de vacanță

Pregătiți un castron de floricele de porumb sau fistic și selectați filmul preferat de vacanță pentru a petrece o seară în familie. O acrivitate care va mulțumi, cu siguranță, întreaga familie.

4. Hrănitoare pentru păsări

O activitate foarte iubită de către copii și foaret simplu de realizat. Sarcina copilului este să caute un con de pin, pe care să-l ungă apoi cu unt de arahide și să-l treacă prin semințe pentru păsări. Odată pregătit, agață acest sistem de hrănire de un copac sau de un loc unde se hrănesc păsările (de preferință lângă o fereastră). Păsările vor fi foarte bucuroase să găsească hrană. În plus, dacă hrănitoarea este prinsă de copac, puteți avea surpriza să vedeți la masă și o veveriță.

5. Lanțuri de hârtie roșie și verde

De asemenea, copiii mai mari, dar chiar și unii adolescenți se pot bucura să taie și să lipească benzi de hârtie roșie și verde pentru a crea un lanț de hârtie de agățat în interior. Acest lanț poate fi prins în brad sau pe perete, în casă. Va da un asfect foarte frumos, de sărbătoare.

6. Mergeți la colindat. În special la casele de bătrâni

V-ați gândit câți oameni în vârstă nu pot ieși din spațiul lor de locuit? Dar mai ales persoanele din căminele de bătrâni? Acestor persoane le-ar plăcea ca vizitatorii să le aducă un pic de atmosferă de vacanță prin muzică. Pregătiți împreună cu copiii câteva colinde, al căror text îl puteți imprima pe hârtie. Veți aduce bucurie multor inimi și veți rămâne cu un sentiment foarte plăcut pentru mult timp.

7. Colectează jucării de pluș pentru a le dona

Înainte de a le oferi copiilor jucării noi, rugați-i să arunce un ochi printre jucăriile lor și să aleagă câteva articole puțin utilizate, pentru a le oferi unui copil. Va fi un gest frumos și un copil se va bucura enorm. Adună jucăriile selectate și donează-le unei case de copii.

8. Faceți împreună ornamente

Ornamentele realizate de mânuțele copilului tău vor fi foarte apreciate peste ani și ani. Dacă tot v-ați apucat să faceți căsuțe de turtă dulce, ați putea încerca să faceți și câteva figurine. Nu uitați să faceți o mică gaură în partea de sus a figurinelor de turtă dulce, înainte de a le coace, pentru a putea introduce un șnur pentru agățat în brad. Sau creați unul dintre zecile de alte ornamente prietenoase pentru copii.

9. Scrieți scrisori pentru Moș Crăciun

Dacă micuții tăi cred încă în Moș Crăciun, pune-i să-și exerseze abilitățile de a scrie scrisori scriind o scrisoare cu destinația Polul Nord.

10. Simulează o petrecere cu un cod vestimentar

Dacă ai cumpărat deja hainele pentru alte evenimente de sărbători, s-ar putea să te distrezi la fel de bine și apelând la imaginație. Organizează o petrecere cu un cod vestimentar. Lasă-ți copiii să aleagă masa, aprinde câteva lumânări, apoi stinge luminile și bucură-te de chicotele unei nopți speciale.

 

Cu aceste câteva idei simple vei crea o atmosferă minunată!

My title page contents