Curry de rata – delicii fine

Curry de rata - delicii fine

Azi, visam si vrem un curry de rata. Stim, suna bine. Dar o fi greu de facut? Cel mai bine e sa si incercam. Sa trecem la treaba.

Ingrediente curry de rata:

  • piept de rata -1 buc( 300 g)
  • ceapa verde -1 legatura
  • usturoi -2 catei
  • ardei gras rosu -1 buc
  • dovlecel -1 buc
  • fasole verde – 50 g
  • stock de legume/pui – 300ml
  • ulei -2 linguri
  • praf de curry -2 linguri
  • praf de ghimbir-1 lingurita
  • lapte de cocos – 250 ml
  • fulgi de chilli sau 1 ardei proaspat  -dupa gust
  • portocala-1/2 (zeama)
  • sare si piper-dupa gust

Mod de preparare Curry de rata

Preparare curry:
Intr-o tigaie pune la incins putin ulei, apoi aduga ceapa verde taiata in bucati mai mari, peste care zdrobesti un catel de usturoi. Adauga praful de curry si praful de ghimbir, apooi laptele de cocos, putina zeama de portocala si presara cativa fulgi de chilli.

Se pune stock-ul de pui/legume si se lasa sa fiarba cu capac aproximativ 5 minute. Fasolea verde se da intr-un clocot intr-un vas separat dupa care se va lasa la scurs.  Taie ardeiul rosu si dovlecelul fasiute (betisoare). Adauga fasolea, ardeiul si dovlecelul si amesteca bine, ca sa se imbine toate aromele.
Dupa aproximativ 7-8 min va fi gata.

Pieptul de rata se gateste la foc mic, intr-o tigaie neincinsa,  punandu-se in jos pe partea cu grasime.

Daca tigaia este incinsa si daca focul este mare, pieptul de rata se va arde, deoarece grasimea nu se va mai topi.

Pieptul de rata:

Curry de rata. Pieptul de rata se cresteaza pentru a lasa grasimea sa se scurga si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se pune intr-o tigaie cu pielea in jos timp de 4 minute la foc mic, dupa care il intoarcem ( 4 min). Vei observa ca va lasa foarte multa grasime, o parte din ea o poti scurge.

Curry de rata. Incalzeste cuptorul in prealabil. Stropeste pieptul de rata cu zeama de portocala,  apoi adauga-l in cuptor timp de 6-7 min la 180 de grade.

Dupa ce s-a facut, pieptul de rata trebuie sa fie la interior roze.Daca doresti sa fie mai bine facut il vei lasa la cuptor mai mult timp, aproximativ 12 minute. Dupa ce il scoti din cuptor, il asezi pe hartie absorbanta si il lasi la odihnit 2-3 minute, dupa care il vei taia feliute.

Curry de rata. Ia un bol si monteaza preparatul, punand curry-ul si deasupra feliutele din piept de rata. Intr-un bol mic alaturi poti sa servesti si orez.
Pofta buna!

 

foto Shutterstock.com

 

My title page contents