Oțetul de mere. Iată 10 motive benefice pentru a-l folosi

Oțetul de mere și beneficiile lui. Știai că oțetul organic de cidru de mere este alcalinizant, antioxidant, bun pentru păr și față? Nu degeaba se spune că un măr pe zi ține doctorul departe. Substanțele prețioase ale mărului se găsesc în toate părțile fructului: în miez, în pulpă și în coajă. Însă, în oțetul de mere sunt și mai concentrate.

Cele mai recente descoperiri medicale confirmă că merele sunt bogate în:

  • săruri minerale, inclusiv calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu și sulf;
  • oligoelemente precum fierul, magneziul, cuprul;
  • vitamine, în special vitaminele A și C;
  • proteine, zaharuri, fibre;
  • pectină, care acționează ca un detoxifiant al organismului.

Dar, să descoperim împreună care sunt beneficiile oțetului de mere!

Oțetul de mere și cele 10 beneficii ale lui

1. Îmbunătățește producția de salivă și enzime digestive

Acest lucru duce la scăderea balonării abdominale și a problemelor digestive.

2. Contribuie la menținerea unei greutăți corporale corecte și ajută la slăbit

Oțetul de mere stimulează metabolismul și, în același timp, reduce dorința de a consuma ceva dulce. Oțetul de mere ajută la eliminarea toxinelor și la curățarea ficatului și a intestinelor. De fapt, promovează digestia și previne fermentarea, evitând astfel balonarea abdominală, grație enzimelor digestive în care este bogat. Este foarte util, de fapt, în caz de arsuri la stomac și digestie lentă. Acțiunea de detoxifiere este combinată cu acțiunea diuretică, având ca rezultat evitarea acumulărilor de grăsimi și lichide care îngreunează corpul.

Oțetul de mere are, de asemenea, un conținut scăzut de calorii și stimulează metabolismul, făcându-l un aliat valoros al dietei și al sănătății. Este considerat un ajutor pentru scăderea în greutate, nu doar pentru că acesta conține puține calorii și promovează purificarea. Îl poți folosi pentru a condimenta legumele, crude și fierte, fără a fi nevoie să folosești nici măcar un vârf de sare.

3. Este bactericid

Activează sistemul imunitar și distruge bacteriile, ciupercile și alte microorganisme. Oțetul de mere este deosebit de util împotriva bacteriilor care afectează zona intestinală, provocând diaree și alte afecțiuni. Pentru a restabili sănătatea și nivelul corect de aciditate, este util să bei în fiecare zi, unul sau două pahare de oțet de mere, cu adaos de apă. De preferat, pe stomacul gol, atunci când starea de sănătate permite acest lucru.

4. Stimulează circulația și contribuie la drenarea celulelor adipoase și a celulitei

Datorită bogăției sărurilor minerale, în special a potasiului, oțetul de mere facilitează circulația sângelui. Iar în caz de inflamație și întărire a vaselor de sânge, acesta poate restabili echilibrul. În consecință, sângele curge mai bine și întregul organism beneficiază de el.

5. Îmbunătățește pielea

Poate fi utilizat pentru ameliorarea acneei, a mușcăturilor de insecte, a ciupercilor. Oțetul de mere ameliorează arderea și mâncărimea cauzate de mușcăturile de insecte, în special de țânțari. Aplici oțet direct pe mușcătură, cu ajutorul unui tampon de bumbac. Este, de asemenea, un puternic antioxidant. Vitaminele în care acesta este bogat, împreună cu betacarotenul, încetinesc radicalii liberi și contracarează îmbătrânirea celulelor. Beneficiile sunt observate mai ales la nivel cutanat, pe pielea feței și a corpului.

6. Ameliorează durerile articulare și contracarează formarea pietrelor, datorită acidului malic conținut

7. Alcalinizează corpul uman

8. Tonifică plămânii

Fiind acid, oțetul de mere poate fi folosit pentru a produce vapori: tonifică plămânii, prin promovarea expulzării mucusului. De asemenea, distruge orice agenți patogeni prezenți în aer, limitând infecția.

9. Oțetul de mere este antiinflamator

Fiind obținut și din coaja merelor, este bogat în triterpenoizi, substanțe active care protejează pielea de inflamații, de acțiunea razelor UV și de cicatrici. Aceste substanțe contracarează proliferarea celulelor canceroase. Poate fi folosit pentru a face gargară, într-o soluție de apă și oțet. În acest fel poate ameliora aftele, sângerarea gingiilor, durerea de dinți și infecțiile cavității bucale. Capacitatea sa de a ameliora inflamația îl face potrivit pentru tratarea tusei, a durerilor de gât și a laringitei. În aceste cazuri, gargara cu oțet de mere te va ajuta să obții o ușurare imediată, chiar dacă la început te poate arde puțin. Sau poate fi folosit pentru a face inhalații clasice la cald, mai ales seara înainte de culcare.

10. Păr frumos, moale și strălucitor

Poți distribui oțet de mere direct pe păr pentru o mască revitalizantă, care va face părul moale, sănătos și strălucitor.

 

Pentru a obține toate aceste beneficii, folosește doar oțet de mere în dietă. Poate fi administrat în fiecare dimineață, amestecând împreună 2 lingurițe de oțet de mere și 1 linguriță de miere într-un pahar cu apă. Această băutură contribuie la prevenirea bolilor și la menținerea unei stări de sănătate corecte.

Cum recunoști cel mai bun oțet de cidru de mere?

Cel mai bun oțet de mere este puțin tulbure, chiar mai bine dacă are ceva filament la suprafață. Un oțet distilat arată mai bine, mai clar și mai cristalin, dar a pierdut și cele mai multe substanțe care îl fac să fie atât de sănătos.

Atenție și la preț: un oțet de mere bun trebuie să fie de origine biologică (deci, și prețul e mai mare) și să fie obținut din coajă, pulpă și miez de mere.

Pe de altă parte, mulți producători folosesc pasta de mere pentru a produce compot, în timp ce sucul și miezul sunt considerate deșeuri. Prin urmare, sunt utilizate pentru a face oțet de mere. În acest fel, substanțele nutritive prezente în pulpă se pierd.

Oțetul de mere: Contraindicații

Dat fiind gradul ridicat de aciditate al acestui aliment, un consum continuu de oțet prea mare, ar putea provoca deteriorarea smalțului dinților, dar și probleme digestive și arderea esofagului. De asemenea, poate provoca greață, erupții cutanate sau dureri abdominale. Folosește-l cu moderație! Prin urmare, dacă vrei să experimentezi acest remediu natural, limitează-te la o perioadă de cel mult 15 zile. Poți face o pauză de câteva zile, apoi să repeți tratamentul în cicluri. Evaluează reacția corpului tău. Dacă observi arsuri și disconfort, oprește-te imediat. În cazul în care ai probleme de sănătate sau iei medicamente, consultă întotdeauna medicul, înainte de a face o cură cu oțet de mere.

 

 

My title page contents