Deliciu cremos cu praz si cartofi

Deliciu cremos

Am mancat de curand o supa crema care mi-a mers la inima. Supa de praz si cartofi. Aromata, cremoasa, catifelata, bogata. Geniala atat pentru pranz, cat si pentru cina. Am cercetat, am combinat, am citit si a rezultat aceasta varianta de reteta. Deliciu cremos cu praz si cartofi.

Asa ca m-am pus pe treaba si pe cumparat cele necesare.

 

INGREDIENTE:

  • 5 FIRE DE PRAZ – vei folosi doar partea alba si foarte putin din cea verde

  • 5-6 CARTOFI DE DIMENSIUNE MEDIE

  • 2 CATEI USTUROI

  • 50 ML ULEI MASLINE

  • UN CUB GENEROS DE UNT

  • UN PIC DE NUCSOARA

  • SARE

  • 250 ML SMANATANA LICHIDA PT GATIT SAU SMANATANA DE OREZ

  • 2 LINGURI DE LEGUME USCATE PT SUPA ( SAU 2 CUBURI DE CONCENTRAT DE SUPA daca folosesti asa ceva)

  • Un litru de apa

 

MOD DE PREPARARE:

  • Cureti prazul si il toci rondele
  • Cartofii curatati – ii tai bucatele ca pentru piure
  • Pui intr-o cratita legumele, adaugi untul, uleiul de masline, nucsoara, sarea, usturoiul, cele 2 linguri de „vegeta” naturala si jumatate de pahar de apa. Lasi sa se inmoaie si amesteci usor.
  • Apoi, torni restul de apa si lasi la fiert pana cand cartofii si prazul s-au inmuiat bine.
  • La final, opresti focul.
  • Daca supa e prea groasa, mai adaugi jumate de pahar de apa calda si bagi blenderul vertical ca sa obtii un piure fin.
  • Dupa asta, torni smantana si mai amesteci putin.
  • Se poate servi cu parmezan sau cu nuci caramelizate.

Hai cu voia buna!

My title page contents