Supă de legume cu paste. Bună în orice moment

Supă de legume cu paste. Bună în orice moment

Supă de legume cu paste, bună în orice moment. Chiar și seara.

Un studiu recent făcut de cercetătorii americani de la spitalul Brigham and Women, arată că un aport moderat de carbohidrați și consumul de alimente cu amidon seara nu numai că ar îmbunătăți calitatea somnului, dar ar reduce și stresul și insomnia.

Potrivit unui nutriționist, „Consumul de paste promovează sinteza insulinei, ceea ce facilitează absorbția triptofanului legat de serotonină (hormonul care reglează starea de spirit) și melatonina (hormonul care induce somnul)”. Consumul de paste la cină este bun: nu ne îngrășăm, ci ne ajută să slăbim. Dar pentru a avea efecte utile asupra sănătății, există câteva reguli și trucuri de bun simț care trebuie respectate atunci când se consumă paste seara.

Conform cercetătorilor, nu trebuie depășită porția de 80-100 de grame și, mai ales, să nu fie adăugate sosuri foarte calorice. Pentru un somn bun și menținerea siluetei, sunt preferate pastele din grâu integral sau semi-integral, deoarece sunt bogate în fibre solubile în apă, care absorb apa și favorizează formarea unui gel care modulează trecerea glucozei și a grăsimilor din intestin în circulația sângelui.

 

Supă de legume cu paste

Porții: 4

Pregătire: 40 minute

Ai nevoie de:

2 cartofi roșii

2 morcovi

1 tijă de țelină verde

1 fir de praz

1 ardei gras roșu

1,2 l supă de legume

300 g bob congelat (dacă ai)

200 g paste scoici sau după preferință

Sare

1 linguriță oregano

Piper

 

Pregătești supa de legume cu paste așa:

Cureți cartofii și morcovii de coajă. Tai cuburi cartofii, iar morcovii îi tai felii. Cureți prazul și îl tai rondele. Tai ardeii grași jumătăți, îi cureți, apoi îi tai cuburi.

Dai în fiert supa de legume.

Lași să fiarbă mai întâi bobul (dacă alegi să folosești bob) circa 15 minute, adaugi apoi cartofii, pastele, morcovii și țelina. Sărezi ușor și mai lași să fiarbă 10 minute.Condimentezi supa după gust cu oregano, sare și piper. Servești supa cu pâine intermediară. Simplă, bună, gustoasă, dar mai ales sănătoasă!

 

My title page contents