Beneficiile mierii pentru ten. Rețete de măști cu miere

Beneficiile mierii pentru ten sunt multe. Bogată în proprietăți, mierea este un puternic antibiotic natural și are o acțiune bactericidă importantă. 

 

Produsul prețios al albinelor, când este pur și proaspăt, mierea conține o cantitate mare de vitamine A, B2, B3, B5 și C și minerale.

 

Beneficiile mierii pentru ten. Rețete de măști de față cu miere

Te confrunți cu o piele obosită și stresată? Nicio problemă: folosește miere! Pui câteva linguri de fulgi de ovăz (are proprietăți antiinflamatoare) într-un bol și adaugi miere. Apoi întinzi ușor amestecul pe față și gât. Lași 15-20 de minute, timp în care te relaxezi, aplicându-ți pe pleoape două dischete din bumbac îmbibate cu ceai de mușețel.

Miere pentru pielea uscată

Nu toată lumea știe că mierea este un remediu natural excelent, ideal pentru față și corp. Iar când frigul, vântul și primele răceli își fac apariția, făcând pielea să se usuce și provocând răni enervante, avem nevoie de o cură cu un ingredient special precum mierea.

Torni câteva linguri de miere într-un bol, apoi o diluezi cu iaurt sau cu lapte. La final adaugi o lingură de ulei vegetal, la alegere. Poți folosi și ulei de măsline extra virgin, pe care îl folosești în bucătărie. Important este să fie de înaltă calitate. După amestecare, masezi ușor crema obținută pe întregul corp. De la picioare, care mai ales pe timpul iernii pot fi afectate de pielea crăpată și uscată, până la gât și față. Această mască dulce va hrăni profund pielea, oferindu-ți o stare de relaxare imediată și, în plus, combate îmbătrânirea pielii.

Beneficiile mierii pentru ten. Un ajutor natural pentru pielea grasă

Adăugarea de suc proaspăt de lămâie într-o mască sau o cremă pe bază de miere are un efect luminos și astringent asupra pielii.  Ai grijă, totuși, să nu exagerezi: soluțiile excesiv de agresive pot amplifica mai degrabă, decât să îmbunătățească problemele pielii grase. Curățarea cu aburi, cum este cea de la spa, alternările de remedii calde/reci și dulci pot ajuta pielea, fără a o stresa. Alege uleiuri esențiale precum lavanda și rozmarinul, care pot fi adăugate în măștile pentru față, în crema zilnică sau în apa de baie.

Acnee și coșuri: puterea de vindecare a mierii

Saliva albinei muncitoare conține enzima glucoză oxidază, fundamentală pentru producerea peroxidului de hidrogen. Ceea ce face ca mierea să fie un puternic antiseptic, vindecător și antibacterian. Mierea brută poate ajuta pielea cu coșuri și acnee, datorită puterii sale regeneratoare și calmante. Cu toate acestea, este important de știut că, în cazul acneei sau al infecțiilor repetate, cauzele trebuie găsite în interior. Analiza stresului, metabolismului, dezechilibrelor hormonale poate duce la identificarea cauzelor profunde din spatele simptomului care se manifestă pe piele.

My title page contents