Sirop din flori de salcâm

Pregătește un sirop din flori de salcâm, perfect pentru zilele călduroase de vară… și nu numai! Siropul de flori de salcâm este un sirop care stinge setea. Se pregătește combinat cu apă. Este preparat cu flori de salcâm, care în această perioadă se găsesc ușor în pădure. Important este să colectezi florile din locuri nepoluate și departe de drumuri.

Este necesar să alegi florile departe de locurile poluate și, din moment ce salcâmul crește peste tot, nu alege niciodată flori din copacii care se află pe marginea drumului. Acolo, unde mașinile trec continuu. Mai bine să mergi la țară sau pe dealuri….departe de zonele cu trafic și cu surse de poluare. De asemenea, florile de salcâm trebuie culese atunci când nu a plouat de cel puțin 4 zile.

Aroma siropului din flori de salcâm este cu adevărat specială și amintește puțin de cea a unui măr gătit. Un sirop delicios pentru a fi consumat în combinație cu apă. Din cantitățile de mai jos vei obține 1 litru de sirop.

 

Sirop de flori de salcâm

Pregătire: 30 minute

Gătire: 15 minute

Odihnă: 1 oră

Ai nevoie de:

200 g flori de salcâm (numai petale și pistiluri)

1 l apă

800 g zahăr pudră

sucul de la o lămâie

Pregătești sirop din flori de salcâm așa:

Cureți florile de salcâm și păstrezi doar pistilurile și petalele.

Pui apa într-un vas la fiert și când începe să fiarbă, adaugi florile de salcâm în ea. Dai deoparte și lași să se răcească, apoi lași amestecul la macerat timp de 24 de ore.

După ce a trecut timpul, filtrezi siropul lăsat folosind o sită cu ochiuri fine, în timp ce zdrobești bine florile pentru a elibera toată apa. Pui apoi siropul înapoi în vas (cratiță) și adaugi zahărul și sucul de lămâie. Pui vasul pe foc și fierbi siropul timp de 15 minute.

Când este gata, torni siropul într-o sticlă sterilizată anterior și îl păstrezi în frigider.

În zilele călduroase și oricând ai poftă, servești un pahar de sirop cu apă rece. Suplimentar poți adăuga felii de lămâie. Este delicios și răcoros!

My title page contents