Tort de rodii cu bezea

Un tort de rodii cu bezea poate fi desertul potrivit pentru o petrecere în familie sau cu prietenii. Ai nevoie înainte de toate, de puțină dexteritate și răbdare pentru a pregăti bezeaua.

 

Porții: 4

Preparare: 70 minute

Coacere: 3 ore

 

Ai nevoie pentru tortul de rodii de:

1 rodie mare

700 ml frișcă

200 ml sirop de rodii

2 limette

400 g zahăr tos

2 linguri zahăr pudră

6 albușuri

1 linguriță oțet

2 lingurițe amidon alimentar

100 g ciocolată cu mentă

1 plic de zahăr vanilat

10 g gelatină

 

Pregătești așa:

Pregătești o compoziție de bezea din 350 g zahăr tos bătut cu albușurile, oțetul și amidonul. Pe o tavă așezi un cerc din hârtie de copt. Repartizezi un strat de bezea. Coci bezeaua în cuptorul încălzit la 140 de grade Celsius, circa 1 oră (ușa cuptorului se menține în permanență întredeschisă). Coci apoi încă 2 foi de bezea. Când sunt gata, lași foile de bezea să se răcească.

Topești ciocolata cu mentă în puțină frișcă. Ungi foile de bezea cu ciocolată topită și le lași să se usuce.

Pregătești crema așa:

Înmoi gelatina într-o ceșcuță de apă rece. Razi coaja și storci sucul de limette. Pui la fiert împreună cu 50 g zahăr și siropul de rodii. Când se topește zahărul, iei vasul de pe foc și dizolvi gelatina. Lași să se răcească. Cureți rodia și scoți sâmburii. Când începe să se întărească jeleul, înglobezi 500 ml frișcă bătută, 1 lingură zahăr pudră și ½ cantitate de sâmburi de rodie.

Asamblezi tortul de rodie așa:

Iei primul blat de bezea, îl așezi pe un platou și îl acoperi cu ½ din cantitatea de cremă. Apoi așezi blatul al doilea și îl acoperi cu restul de cremă. Așezi blatul al treilea și îmbraci tortul în frișcă bătută cu zahăr vanilat și zahăr pudră. Presari peste tort restul de sâmburi de rodie.

My title page contents