Trufe de ciocolata cu piper

Azi, sarbatorim bucuria de a trai. Bucuria gustului fin. Azi, savuram trufe de ciocolata cu piper. Si nu orice piper, ci Sichuan. El este cel care ofera o aroma spectaculoasa de lamaie preparatelor in care este adaugat. Descopera reteta pentru Trufe de ciocolata cu piper Sichuan.

 

Ingrediente:

  • 320 g ciocolata neagra cu 85% cacao

  • 60 g alune de padure

  • 4-5 g piper Sichuan

  • 80 g unt

  • 200 ml smantana pentru frisca

  • 50 g cacao

 

Mod de preparare:   

 

  1. Rupe ciocolata in bucati mari
  2. Pune-o intr-un bol termorezistent.
  3. Peste ciocolata, adauga untul si pune bolul intr-un vas cu apa, astfel incat fundul bolului sa nu atinga apa. Ciocolata si untul se topesc la bain marie.
  4. Intre timp, macina alunele de padure si toarna smantana pentru frisca in bolul cu ciocolata si unt topit.
  5. In amestecul obtinut, adauga piperul Sichuan si faina de alune de padure.
  6. Incorporeaza totul bine.
  7. Acum, baga bolul pentru 2 ore la frigider.
  8. Dupa ce ciocolata s-a intarit, ai alta misiune: formeaza bilute cu ajutorul palmelor si rostogoleste trufele prin piper Sichuan prin cacao.

 

Trufe de ciocolata cu piper Sichuan

Trufe de ciocolata cu piper Sichuan

Reteta de Trufe de ciocolata cu piper Sichuan este o reteta Electrolux

 

My title page contents