Risotto cu legume a la Jakob Hausmann. O reteta destul de simpla

Risotto cu legume

Tii post? Iti plac foarte mult legumele? Daca da, ne asemanam si avem o surpriza pentru voi. Iata o mega reteta de risotto cu legume, de la cheful Jakob Hausmann. Va uram spor la gatit si pofta buna!

Sa faci un risotto nu e tocmai ușor ar spune multi. Insa asta e doar o prima impresie. Cel mai important lucru este sa aveti toate ingredientele pregatite atunci cand va apucati sa facei risotto cu legume.

Reteta de risotto cu legume. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta reteta pe care v-o propunem noi:

  • 1 lingura de margarina sau de ulei de floare soarelui
  • 2 cepe mici tocate marunt
  • Un catel de usturoi pisat
  • 300 g de orez special pentru risotto
  • 300 g de gulie
  • 200 g morcovi
  • 300 g de telina rasa mai mare (se poate folosi orice fel de leguma, in functie de preferinte sau de sezon)
  • 2 dl vin alb
  • Frunze de dafin
  • 1 litru de supa de legume
  • Sofran – un plic
  • Piper
  • Margarina sau ulei, pentru a da cremozitate compozitiei finale

Reteta de risotto cu legume. Iata cum se prepara aceasta reteta pe care o propunem noi:

1. In primul rand, margarina se lasa la topit intr-o tigaie. In ea se calesc ceapa si usturoiul, se adauga orezul si se lasa pana ce devine sticlos, dupa care se adauga legumele. Peste amestec se toarnă vinul alb si frunza de dafin si se lasa sa scada, pana ce in tigaie ramane doar foarte putin lichid.

2. Apoi se adaugă amestecand in permananta cate putin din supa de legume, astfel incat orezul sa fie mereu acoperit cu zeama. Se fierbe aprox. 20 minute, orezul trebuind sa ramana al dente. La sfarsit se amesteca cu restul de margarina/ulei si se condimenteaza cu sofran si piper.

Reteta de risotto cu legume. TRUC
Se recomanda orezul de tip risotto, de ex. Vialone sau Camaroli.

 

My title page contents