Rețete de înghețată pentru copii. Un desert răcoritor, sățios și sănătos

Rețete de înghețată pentru copii. Un desert răcoritor, sățios și sănătos

Rețete de înghețată pentru copii. Un desert răcoritor, sățios și sănătos, pregătit acasă.

 

Avocado oferă o textură cremoasă și, atunci când este amestecat cu mango și vanilie, nu sesizezi niciun fel de aromă de avocado.

1. Rețete de înghețată pentru copii. Înghețată de mango, avocado și vanilie

Ai nevoie de:

2 buc. avocado tare, doar copt, tăiat cubulețe

2 buc. mango mari, copt, dulce, tăiat cubulețe

1 linguriță pastă de vanilie sau extract de vanilie

3 linguri miere lichidă sau zahăr pudră

3 linguri cremă de nucă de cocos

1 lime proaspăt stoarsă

1 sticlă sirop din fructul pasiunii

 

Pregătești așa:

Congelezi bucățile de avocado și de mango pe o tavă sau pe o farfurie tapetată cu hârtie de copt, timp de 8 ore sau peste noapte, până când se îngheață..

După acest timp, scoți fructele din congelator și le decongelezi timp de 5-10 minute, înainte de a le pune în blender. Adaugi pasta sau extractul de vanilie, mierea, crema de nucă de cocos și sucul de lămâie.

Mixezi până obții o pastă omogenă. Servești înghețata imediat sau o pui într-un recipient în congelator. Oferi înghețata copilului când dorește.

Când servești înghețata, o înmoi cu siropul din fructul pasiunii.

 

2. Rețete de înghețată pentru copii. Înghețată de banană și caramel

În zilele foarte calde, caniculare chiar, nimic nu este mai potrivit și apreciat ca o înghețată, ce poate fi potrivită  în orice moment al zilei!

Ai nevoie de:

1½ ceașcă de zahăr

½ ceașcă de apă

3 banane

2 ½ cești cremă de caramel

1 linguriță esență de vanilie

 

Pregătești așa:

Pui zahărul și apa într-o tigaie mică și le încălzești, amestecând pentru a dizolva zahărul. Aduci la fierbere, apoi, fără amestecare, lași să fiarbă până când amestecul devine de culoare aurie accentuată.

Când amestecul începe să-și schimbe culoarea, îndepărtezi vasul de pe foc și torni cu grijă 1 cană de cremă de caramel. Amesteci.

Pui bananele decojite într-un blender și mixezi până când crema este fină.

Adaugi crema de caramel și esența de vanilie rămase, apoi pulsezi până se amestecă bine.

Combini crema de caramel și amestecul de banane, torni într-un recipient din plastic, acoperi bine și lași să se înghețe peste noapte sau până capătă o consistență fermă.

My title page contents