Drob de pui în aluat este o un preparat ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște, mai ales dacă nu consumi carne de miel. De altfel, acest preparat poate fi pregătit ori de câte ori ai ocazia și pofta. Este potrivit pentru micul dejun, alături de ceapă verde, ridichi sau o salată de sezon.
Încearcă această rețetă și nu vei regreta!
Drob de pui în aluat
porții: 6
Pregătire: 35-40 minute
Coacere: 45-50 minute
Ai nevoie de:
1 foaie de aluat
1 piept de pui
3-4 căței de usturoi
1 morcov mic
2 ouă
200 g spanac
4 ouă de prepeliță sau 1-2 ouă de găină mai mici
Sare
Piper alb
Pesmet
Lapte
Verdeață (facultativ): pătrunjel, mărar, leurdă
Pregătești drobul așa:
Pieptul de pui curățat și spălat îl dai prin mașina de tocat cu sită fină. Adaugi morcovul și usturoiul rase pe răzătoare, un gălbenuș, sare și piper alb, și două linguri de pesmet înmuiat în lapte rece. În funcție de gust, adaugi verdeață tocată fin. La final, încorporezi două albușuri bătute spumă.
Opărești spanacul și-l lași să se scurgă. Fierbi ouăle de prepeliță (sau de găină, dacă nu ai de prepeliță) și le cureți de coajă.
Pui foaia de aluat în tava de cozonac și torni jumătate din compoziția de drob. Înfășori fiecare ou fiert în spanacul bine scurs, împărțit și el în patru, și le pui în tavă. Torni restul de compoziție pentru drob și acoperi cu marginile aluatului. Tai surplusul de aluat și decupezi câteva forme (inimioare, iepurași), pe care le așezi deasupra. Ungi cu gălbenușul rămas, diluat cu foarte puțin lapte și dai drobul de pui la cuptor până capătă o culoare rumenă.
Când e gata și s-a răcorit, porționezi drobul și îl servești cu o salată de sezon.