Să aflăm câteva informații despre fitness sau despre cum să te menții în formă. Așa cum știi deja, condiția fizică este importantă pentru sănătatea noastră, dar menținerea corpului într-o formă bună are, de asemenea, rezultate incredibile asupra bunăstării mentale.
Cum să te menții în formă și să rămâi sănătos?
Există mai multe modalități de a avea grijă de corp și sănătate, prin practicarea unui sport, urmând o dietă sănătoasă și adecvată, dormind suficient și respectând o igienă adecvată. Dacă rămâi într-o formă fizică perfectă, acest lucru se va reflecta în seninătatea mentală și te va ajuta să rămâi sănătos.
Așadar, a fi în formă necesită disciplină și motivație.
De ce este important să rămâi în formă fizică?
Menținerea în formă îți permite să:
- îți oxigenezi creierul și acest lucru îi îmbunătățește activitatea;
- ai energie, și te ajută să-ți îmbunătățești performanța;
- îți îmbunătățești forma corpului, atenuând defectele fizice;
- îți întărești sistemul imunitar și, prin urmare, te vei îmbolnăvi mai puțin.
Prin urmare, dacă îți menții o formă fizică bună, vei avea o calitate a vieții mult mai bună.
Fitness – Ce să faci pentru a te menține în formă?
Pentru a ajunge la o formă optimă, ai nevoie de o anumită disciplină. Aceasta este necesară pentru a urma în mod consecvent un stil de viață sănătos, care se bazează pe o dietă sănătoasă și echilibrată și pe practicarea regulată a unui sport, completată de un somn bun.
E important și trebuie să alegi să practici un sport care se potrivește nevoilor tale, caracterului tău și corpului tău. Să-l urmezi cu pasiune mult timp… acesta este secretul pentru a te menține mereu în formă. Poți alege între activități individuale, cum ar fi fitness (în sala de sport sau în aer liber), yoga, jogging, atletism, înot și sporturi de echipă, cum ar fi fotbal, volei, baschet etc.
În completarea fitness-ului se adaugă o dietă echilibrată și disciplina. Toate acestea te vor ajuta să-i acorzi întotdeauna corpului tău timpul necesar pentru a-și reîncărca bateriile printr-un somn bun, de cel puțin 7-8 ore.
Dacă înveți să combini exercițiile fizice cu o dietă sănătoasă și cu un stil de viață corect, rezultatele nu vor întârzia să apară.
Abilitățile fizice se bazează pe:
Forță: abilitatea de a muta o greutate. Poate fi combinată cu viteza.
Flexibilitate: gama de mișcare pe care o articulație o poate realiza.
Viteza: capacitatea de a face o mișcare într-un timp minim.
Rezistență: capacitatea de a efectua o muncă musculară foarte importantă, pentru o perioadă moderată de timp.
Rezistență: posibilitate de efort continuu pe o perioadă lungă de timp.
Coordonare: capacitatea de a combina mișcările, pentru a obține un gest precis.
Îmbunătățirea fitness-ului fizic
Îți poți îmbunătăți starea progresiv, îmbunătățindu-ți mai întâi performanța, cu practicarea regulată a activității sportive. Evoluția poate fi evidentă zi de zi, până la un nivel optim, adecvat abilităților tale, care trebuie menținut. Dacă încetezi să mai practici sport, starea ta fizică regresează rapid.
Prin urmare, practica sportivă necesită perseverență și disciplină. Cel mai bun lucru este să-ți adaptezi antrenamentele în funcție de obiectivele personale pe care vrei să le atingi. Păstrând în același timp limitele, abilitățile și calitățile fizice.
Evaluează starea fizică inițială
Există mai mulți factori influențează starea fizică: factori precum vârsta, stilul de viață sedentar, obiceiurile de muncă, atitudinea față de sport. Toți trebuie luați în considerare înainte de începerea practicării unui sport. Acesta este motivul pentru care există teste, pentru a evalua această stare fizică.
Dacă nu practici niciun sport de mult timp, este esențial un mic control înainte de a începe, pentru a-ți verifica starea de sănătate.