8 alimente care te ajută să slăbești într-un mod sănătos

Să descoperim împreună 8 alimente care te ajută să slăbești într-un mod sănătos! Dacă îți dorești și ți-ai propus să slăbești, există unele condiții de care să ții cont: dieta și activitatea fizică, în primul rând, dar și consumul unor alimente cu proprietăți multiple.

 

Deci, ce să mănânci pentru a slăbi?

Iată 8 alimente care te ajută să slăbești:

1. Scorţişoară

Este un condiment cu o aromă inconfundabilă, care se potrivește bine cu dulciurile și fructele. Poate fi folosit și pentru aromarea preparatelor pe bază de cereale sau a felurilor principale. Scorțișoara poate influența răspunsul glicemic al individului și permite o creștere redusă a zahărului din sânge. Prin urmare, poate fi un ajutor valid în toate cazurile de rezistență la insulină, fără a fi totuși capabilă să înlocuiască terapiile clasice medicamentoase în caz de diabet. Obișnuiește-te să introduci scorțișoara zilnic în dieta ta, mai ales în cazul meselor foarte bogate în carbohidrați.

2. Ghimbir

În ultimii ani a devenit foarte popular pentru efectele sale anti-inflamatorii. Tocmai din acest motiv, pentru efectul termogen și pentru capacitatea sa de a reduce rezistența la insulină și de a îmbunătăți profilul lipidic, ghimbirul este unul dintre alimentele recomandate pentru scăderea în greutate.

Poate fi folosit pentru prepararea infuziilor (cum ar fi infuzia pe bază de ghimbir și lămâie sau ghimbir și curcuma) sau pentru a da aromă preparatelor. Sfatul este să îl folosești zilnic, fără a exagera vreodată cantitatea la o singură masă. Unele studii, recomandă, în special, un aport de aproximativ 3 g de ghimbir uscat (sau praf) pe zi.

3. Cafea

Consumată în cantități potrivite, cafeaua pare să fie un aliment care ne oferă diferite beneficii pentru sănătatea noastră. Consumul său a fost corelat (deși nu este dovedită o relație de cauzalitate) cu un indice de masă corporală redus. Consumul de cafea scade riscul apariției bolilor hepatice. Având în vedere siguranța aparentă a consumului de cafea, beneficiul pentru sănătate se obține consumând 1-3 cafele în fiecare zi. De preferat, neîndulcită. O altă posibilitate este utilizarea cafelei și pentru prepararea deserturilor sănătoase care urmează să fie introduse la micul dejun.

4. Ceai verde – unul dintre cele 8 alimente care te ajută să slăbești

Ceaiul verde este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante. Consumul de ceai verde a fost corelat cu o reducere mai mare a greutății corporale și a masei grase, deși mecanismele nu sunt pe deplin înțelese. Efectul devine evident începând cu consumul a 3-4 căni de ceai verde pe zi.

5. Ulei de cocos

Bogat în acizi grași saturați cu lanț mediu, uleiul de cocos este din ce în ce mai apreciat pentru numeroasele sale proprietăți. Deși nu există studii concludente la om și sunt necesare investigații suplimentare, s-ar părea că uleiul de cocos poate fi util și în caz de scădere în greutate. Uleiul de nucă de cocos poate fi folosit pentru gătit sau poate fi adăugat la smoothie-uri sau iaurt pentru a le oferi o aromă mai intensă sau poate fi folosit la prepararea cafelei pentru sportivi.

6. Avocado

Printre alimentele pentru slăbit regăsim și avocado, un fruct cu proprietăți multiple. Este bogat în fibre, acizi grași mononesaturați și polifenoli. Consumul său este asociat cu o dietă mai sănătoasă și mai echilibrată, bogată în legume și indicată pentru a preveni sindromul metabolic. Jumătate de avocado consumat la prânz este asociat cu un timp de sațietate prelungit și o scădere a dorinței de a mânca. Îl poți folosi pentru a pregăti sosuri, cum ar fi guacamole. Poți încerca să înlocuiești maioneza clasică cu acest sos, sau poți da o aromă mai intensă salatelor. Poate fi pregătit și pe grătar sau poate fi consumat drept garnitură. O dietă bogată în acizi grași polinesaturați a fost asociată cu o scădere a grăsimilor abdominale.

7. Afine

Antioxidanții conținuți în afine prezintă diverse proprietăți, inclusiv cea de a contracara obezitatea. Mai multe studii, efectuate pe șoareci hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi, au arătat că extractul de antocianină din afine are o acțiune directă asupra obezității șoarecilor. În timp ce consumul de afine sau de suc de afine nu a avut o acțiune directă asupra obezității, ci doar asupra unor parametri legați de aceasta, precum inflamația și rezistența la insulină.

Prin urmare, nu există o doză precisă de afine care s-a dovedit utilă. În unele studii s-a administrat o pondere de afine egală cu 4% din totalul caloriilor și în alte studii s-a administrat o cantitate de suc de afine transformată cu ajutorul bacteriilor egal cu 80 ml / kg. Consumă afine proaspete ca gustare la jumătatea dimineții sau după-amiaza. De asemenea, le poți consuma la micul dejun, eventual împreună cu un iaurt.

8. Chefir

Chefirul este un aliment bogat în microorganisme, care ajută la refacerea florei intestinale. În ultimii ani, multe studii au corelat modificările microbiotei cu boli de diferite tipuri, cum ar fi diabetul de tip 2, unele boli autoimune, sindromul metabolic etc.. Deși sunt necesare studii mai specifice, se pare că introducerea regulată și zilnică a unei cantități mici de alimente fermentate, cum ar fi chefirul, iaurtul, varza murată etc., poate fi utilă pentru îmbunătățirea proceselor inflamatorii și un ajutor valid în pierderea în greutate.

My title page contents