Beneficiile orzului verde. Ce este iarba de orz și la ce se folosește

Beneficiile orzului verde, o iarbă valoroasă. Iarba de orz este una dintre cele mai bune surse de clorofilă vie disponibile astăzi. Descoperirea cercetătorilor științifici japonezi datează de acum circa 40 de ani: iarba acestei cereale poate fi considerată, în toate privințele, un „super aliment”. Este de fapt un concentrat de substanțe care are un efect pozitiv asupra organismului nostru, ajutându-l să rămână într-o sănătate perfectă.

 

Să vedem care sunt beneficiile orzului verde și cum poate fi folosit!

Beneficiile orzului verde. Ce este și când este colectat

Iarba de orz este recoltată la aproximativ 6 luni de la germinare, adică în momentul în care încolțește sămânța și începe faza de creștere deasupra solului. Ca remediu natural se folosește frunza tânără. Frunzele sunt culese și uscate înainte de a fi utilizate pentru producerea unei făini fine, numită și pulbere. Aceasta păstrează cât mai bine toate substanțele nutritive.

Un supliment natural

Frunzele tinere sunt deosebit de bogate în clorofilă, care este o sursă de magneziu. Are, de asemenea, un efect anti-anemic, deoarece stimulează sinteza hemoglobinei. Și are o acțiune de vindecare demonstrată. Efectul pe care îl are împotriva anemiei și bogăția de magneziu fac din clorofilă una dintre cele mai potrivite interacțiuni în tratamentul sindromului premenstrual.

În plus, orzul verde este deosebit de util pentru femeile care suferă de probleme de circulație. Clorofila are un efect benefic dovedit asupra microcirculației și este un suport valabil pentru prevenirea fragilității capilare și a complicațiilor acesteia. Sprijină, de asemenea, menținerea echilibrului sănătos al florei intestinale și este un ajutor eficient anti-îmbătrânire. Deoarece promovează eliminarea radicalilor liberi și a toxinelor.

Eficacitatea orzului verde ca supliment de detoxifiere este, de asemenea, garantată de concentrația ridicată în enzima uscată SOD, un acronim pentru enzima antioxidantă superoxid dismutaza. Un puternic antioxidant care protejează celulele de radicalii toxici și îmbătrânirea celulară.

Orzul verde mai conține și alți micronutrienți:

  • vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina B12, vitamina E și vitamina K;
  • calciu, crom, cupru, fier , iod, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, zinc;
  • toți aminoacizii și acizii grași esențiali;
  • beta glucan, eficient pentru a reduce concentrația de colesterol în sânge.

Iarba de orz are un efect alcalinizant constatat și evită acidificarea țesuturilor în mare parte ca urmare a unei diete greșite, bogată în alimente procesate și rafinate. Acidifierea celulelor este un factor predispus la boli degenerative grave. Pe lângă adoptarea unei diete echilibrate și a unui stil de viață sănătos, este utilă promovarea echilibrului pH-ului metabolic cu aportul unui supliment adecvat. Iarba de orz este, fără îndoială, printre cele mai potrivite.

Beneficiile orzului verde. Cum se folosește?

Cea mai simplă modalitate de a asigura o bună integrare a tuturor micronutrienților în iarba de orz este să amesteci o linguriță de pulbere de frunze uscate într-o salată de legume proaspete. Sau chiar să adaugi această pulbere în blender, alături de fructe și legume proaspete. Alternativ, poți dizolva pulberea de orz verde mai simplu, într-un pahar cu apă caldă.

My title page contents