Exfolierea unghiilor este o problema foarte frecventa in randul majoritatii femeilor. Cu siguranta ti s-a intamplat si tie. Aceasta poate fi cauzata atat de factori interni,  cat mai ales de factori externi si afecteaza preponderent femeile, astfel ca aproximativ 20% din populatia Globului se confrunta cu aceasta problema.

Despre felul in care putem interveni pentru a preveni aceasta problema,  vorbeste Adina Cepoi, trainer Jessica Romania:

„ Pileste-ti unghiile intr-un singur sens. Pentru a evita exfolierea, este important sa tinem cont de faptul ca unghia este o lama cornoasa formata din mai multe straturi de keratina suprapuse. Din acest motiv, ea trebuie pilita intr-un singur sens, cu miscari usoare ca si cum ai canta la vioara. Miscarile inainte-inapoi trebuie evitate.

Inmoaie unghiile inainte de a le taia. Taierea sau scurtarea unghiei se face intotdeauna dupa inmuierea acesteia, cand straturile de keratina au fost extinse.

Alege o acetona blanda. Exfolierea unghiei poate fi cauzata si de folosirea unei acetone dure, care usuca foarte tare unghia. Recomand intotdeauna o acetona de tip balsam, precum JESSICA Nail Polish Remover, care protejeaza unghia si cuticula impotriva uscarii excesive.”

My title page contents