La Băile Herculane îți poți trata afecțiunile dermatologice

La Băile Herculane îți poți trata afecțiunile dermatologice. Odată cu venirea toamnei, corpul nostru trece prin diferite schimbări și e nevoit să se adapteze noilor condiții. Schimbarea anotimpului are o serie de efecte și asupra pielii: aceasta devine mai uscată, se înroșește, apare senzația de mâncărime și, mai ales, își pierde elasticitatea. Vara, de fapt, epiderma se îngroașă și devine mai dură. Este un mecanism natural de protecție, activat spontan pentru a limita efectele razelor UV. Pielea, în esență, funcționează ca un filtru împotriva razelor UV și vara își mărește grosimea pentru a le respinge. Dar ce se întâmplă toamna?

Răspunsul îl primim chiar de la pielea noastră

Pe măsură ce acțiunea soarelui se estompează, pielea se subțiază, astfel încât aceasta captează mai multe raze UV. Dar efectul de filtrare inversă comparativ cu cel de vară nu este singurul care apare la începutul toamnei. De fapt, epiderma este supusă și diferiților factori de stres. Vântul, frigul, umezeala, schimbările de temperatură și smogul sunt printre factorii cei mai dăunători pielii. Mai mult, se poate întâmpla ca dispariția efectelor benefice ale razelor solare să producă „efectul de revenire”. Ne referim aici la reapariția patologiilor ținute sub control datorită razelor UV, cum ar fi, de exemplu, dermatita alergică și atopică, psoriazisul sau acneea.

Nu te îngrijora! La Herculum Spa din Băile Herculane, apele sulfuroase vindecă și ameliorează bolile de piele

Una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din România și din Europa, Băile Herculane a fost dintotdeauna căutată pentru proprietățile terapeutice pe care le au apele și băile sale termale.

Stațiunea oferă turiștilor o gamă bogată de izvoare sulfuroase, termo-minerale și cloruri-sodice, dar și aeroionizare naturală. În afară de tratamentele de wellness, la baza de tratament Afrodita Resort se tratează diverse boli, folosind proceduri terapeutice și apă termală minerală concentrată în sulf, cu pH optim pentru piele dintr-un izvor propriu, săpat chiar sub centrul spa și care alimentează baza de sănătate.

La Băile Herculane îți poți trata afecțiunile dermatologice. Apa sulfuroasă este recomandată în tratamentul unei game largi de boli interne și externe.

Aplicată local, apa sulfuroasă are rezultate pozitive și în afecțiunile dermatologice aflate chiar și în fază avansată, precum psoriazisul, dar și în tratarea alte boli dermatologice precum: eczema cronică, acnee, prurit, prurigo, cheloide, scabie, sindromul urticariei, pitiriazis, piodermite, foliculite, seboreea capului și edemul Quincke. Toate aceste afecțiuni pot fi ameliorate sau chiar vindecate pe parcursul curelor de ape minerale de la Băile Herculane.

Mineralele provenite din izvoarele naturale (sulf, magneziu, calciu) sunt folosite în scop terapeutic (aplicate pe leziuni) în cadrul tratamentelor balneare, alături de proprietățile apei (temperatură, curenți, presiune etc.) sau de cele ale tipurilor de nămol prezente în zonă.

Pe lângă tratamentul balnear constând în băi specifice sulfuroase, la Herculane beneficiezi și de factorul natural din atmosferă. Stațiunea se bucură de un aer cu cele mai mari concentrații de ioni negativi din România. Acest factor are un puternic impact asupra sistemului nervos central, ajutând la o bună relaxare și vindecare a insomniilor, și, de asemenea, un factor important în combaterea stresului ce cauzează și întreține psoriazisul. De asemenea, băile cu sulf tratează acneea și sunt o soluție foarte bună pentru o piele frumoasă și sănătoasă, având un efect stimulant asupra glandelor secretoare ale pielii.

De reținut că, tratamentele oferite sunt personalizate de către medicul centrului, în urma unei consultații de specialitate. Toate acestea sunt efectuate cu aparatură de ultimă generație.

Dacă te-am convins că la noi e locul în care îți vei recăpăta starea de bine, te așteptăm să te vindeci la Herculum Spa! Află mai multe pe www.afroditaresort.ro. Te așteptăm la Băile Herculane, pe Str. Complexelor, Nr.2.

 

 

My title page contents