Liste si scrisori. Cat si ce cumparam? Cand achizitionam ultimul iepuras din cea mai recenta reclama de la Tv? Dar landoul Cand ai copii, rar ai timp sa te plictisesti. Una dintre temele zilnice de discutie o reprezinta jucariile.? Dar pe Maia? Dar pe bebelusul inteligent?

 

Zilele trecute am redactat alaturi de fiica mea cea mica scrisoarea pentru iepuras. Da. Chiar daca abia suntem in februarie. Si, desi, abia trecuse ziua ei. De nici doua saptamani. Motivul? O noua serie de solicitari. O noua lista de dorinte. O alta perspectiva de joaca. Acum  visam sa fim profesoare si atunci am cautat aici.

Cautarea si cercetarea  aici – ne-au deschis insa noi orizonturi. Asa ca, de la inaltimea celor 4 ani, vrem un castel pentru printese. Si nu orice fel de castel. Unul cu mobile, hainute, carti, bucatarii si toate cele necesare curtii la castel.

Liste si ravase

Dar sa revin. Joi am scris ravasul catre Iepurasul de Paste. Iar de atunci, de fiecare data cand ma vad cu pitica, ma intreaba mereu la fel:”mi-ai cumparat castelul?”. Raspunsul este invariabil acelasi. NU. Nu eu sunt cea care iti va cumpara castelul. Ci Iepurasul de Paste. Si el vine la primavara. Atunci cand sunt pomii in floare si noi putem iesi imbracate subtire afara.

Liste si iar liste

Tirada de intrebari continua. „Ah, atunci, el e bun si o sa mi-o aduca si pe Maia inoata si pe Rapunzel si pe Maia cu tableta.” Uimirea mea e mereu la cote inalte, desi avem aceasta discutie in fiecare zi. De minim 3 ori pe zi. Incerc sa imi pastrez calmul si sa ii raspun senina.

Liste pentru Iepuras

„Iepurasul de Paste e mai mic si mai firav decat Mos Craciun. El nu poate si nici nu are cum sa aduca atat de multe cadouri. El ia lucruri mai mici.  Totodata, e important sa te gandesti ca, daca, tie iti va aduce asa de multe daruri, alti copii vor ramane fara cadou. Cum crezi ca s-ar simti? Tu cum te-ai simti daca nu ai primi nimic, nimic. ” Iar copilul da inapoi. „Bine, ai dreptate. Nu mi-ar placea sa nu primesc nimic si as fi foarte trista. Vreau ceva mic, ce vrea el. Castelul si pe Maia si pe….”

My title page contents