Mame de băieți: trucuri care te vor ajuta să te înțelegi mai bine cu cel mic

Mame de băieți: trucuri care te vor ajuta să te înțelegi mai bine cu cel mic

Dacă sunteți mame de băieți ar fi bine să știți câteva trucuri care să vă ajute să vă înțelegeți cât mai bine cu cel mic. Comunicarea dintre dinte și fiul tău este foarte importantă, mai ales pentru dezvoltarea lui ca adult!

Când ești mamă de fată totul poate fi mai ușor pentru tine, totuși, la un moment dat ai fost și tu la vârsta ei. O îmbraci în rochițe colorate, îi faci părul și comunici mai ușor cu ea despre problemele fetelor. Îi poți da sfaturi legate de vestimentație, o poți ajuta cu trucuri când devine adulescentă, iar lista poate continua.

Însă, dacă ești mamă de băiat, pot apărea câteva provocări. Poate că ție nu îți plac mașinile și nici sporturile pe care le îndrăgește fiul tău, însă, indiferent de situație, ar fi bine să îi fi alături.

Specialiștii de la Parentingideas.com.au au întocmit o listă cu 7 trucuri care vă vor ajuta pe voi, mame de băieți, dar și pe tați să comunice mai bine cu băieții:

Asigură-te că te simți confortabil cu stilul băiețesc al copilului tău!

Băieții sunt mai impulsivi, mai dezordonați și poate mai gălăgioși, însă tu ar fi bine să îl accepți așa cum este. Potrivit Parentingideas.com.au, băieții simt când mamele lor nu se simt comod și nu sunt mulțumite de ei, iar comportamentul lor se poate schiba într-un mod extrem, pentru a-ți face pe plac.

Mame de băieți? Transmite-ți un singur mesaj o dată pentru mai multă atenție!

Conform Parentingideas.com.au, băieților ar fi bine să le spui lucrurile pe rând, câte unul o dată. Nu este indicat să le ceri mai multe lucruri în același timp, mai ales dacă vrei să te asculte.

Este important să fii o mamă directă!

Sinceritatea și onestitatea sunt extrem de importante pentru băiatul tău. Dacă vrei ca disciplina să funcționeze, Parentingideas.com.au recomandă să fii sinceră și directă cu băiatul tău. În cazul în care cei mici vor știi că ești o mamă oneste, le va fi mult mai ușor să te asculte.

Nu încercă să îți controlezi copilul!

Băieții învață cel mai bine din experiență, conform Parentingideas.com.au. Chiar dacă sunt dureroase sau nu, lecțiile învățate din încercări îi ajută să descopere riscurile și consecințele acțiunilor lor.

Învață-l pe cel mic să se poarte frumos!

Cei mici au nevoie de sfaturi și trucuri pentru a-și stabili relațiile interpersonale, mai ales pe cele cu adulții. Este bine să le spui cuvinte și expresii care să îi ajute să cunoască alți oameni și să întrețină conversații. Mai mult decât atât, potrivit Parentingideas.com.au este indicat să îl înveți pe băiatul tău bunele maniere și cum să reacționeze în orice situație.

Lasă-l pe cel mic să învețe din mers!

Cum spuneam și înainte, băieții învață din experiență, iar o modalitate bună este invățatul din mers. Lasă-l să exploreze și să vadă ce poate face cu o mașinuță nouă sau să descopere singur ce poate construi din cuburi – astfel băieții învață.

Implică-l pe partenerul tău în creștere băiatului!

Cei mici au nevoie de modele, iar băiețelul tău va avea nevoie de figura paternă, de la care să preia obiceiurile masculine. În cazul în care cel mic nu își cunoaște tatăl, optează pentru figuri masculine din familie, rude, verișori sau chiar persoane de la școale, cum ar fi profesorii de sport, de care pot prelua diferite deprinderi pozitive.

 

 

 

 

 

My title page contents