Măști de înfrumusețare cu căpșuni pentru o piele strălucitoare

Ai folosit vreodată măști de înfrumusețare cu căpșuni? Căpșunile sunt fructe suculente și cărnoase, care sunt bune pentru sănătate, au proprietăți împotriva îmbătrânirii și antirid. Fiind fructe dietetice, căpșunile sunt unul dintre principalii aliați ai frumuseții fiecărei femei și bune pentru sănătatea organismului. Datorită prezenței vitaminei C și a antioxidanților, acestea reprezintă un adevărat remediu pentru epidermă, capabile să ofere strălucire pielii prin contracararea semnelor îmbătrânirii.

Bogate în apă, vitamine (în special C), fibre, polifenoli și alți antioxidanți puternici, căpșunile ajută la contracararea îmbătrânirii celulare, cresc nivelurile de colesterol bun din sânge (HDL) și scad tensiunea arterială. În plus, aceste fructe sunt adevărați aliați ai frumuseții: fac pielea feței mai frumoasă, datorită prezenței anumitor enzime care acționează prin promovarea fluctuației celulare.

Căpșunile sunt utilizate în produsele cosmetice, la prepararea cremelor adecvate pentru prevenirea ridurilor și pentru prepararea unor măști de față, măști de frumusețe care hrănesc și elimină orice impurități.

Ingrediente active din căpșuni

Masca de căpșuni conține un amestec benefic de compuși naturali care vor oferi pielii un aspect mai fin și mai proaspăt:

  • acid citric: acid natural al fructelor (conținut în citrice) cu efect de iluminare și exfoliere;
  • acid lactic: reduce imperfecțiunile, netezește pielea aspră și combate manifestările excesive de sebum;
  • miere: hidratează profund pielea, combate formarea coșurilor și are importante proprietăți antibacteriene.

Cum se folosește masca de căpșuni?

Înainte de a aplica masca de căpșuni pregătită acasă pe piele, este important să îndepărtezi toate urmele de machiaj de pe față. Apoi aplică amestecul (abundent) pe față și pe gât. Masează ușor pielea, pentru a promova exfolierea și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Clătește locul cu apă caldă. Pentru cele mai bune rezultate, este recomandabil să repeți aplicațiile o dată sau de două ori pe săptămână. Atenție dacă ești alergică la căpșuni!

Iată câteva măști de înfrumusețare cu căpșuni:

Mască pentru întinerirea și luminarea tenului

Pentru masca de căpșuni ai nevoie de:

  • 6 căpșuni;
  • 1 borcan de iaurt simplu;
  • suc de lămâie;
  • 1 lingură de miere.

Pregătește așa: Taie căpșunile și zdrobește-le cu o furculiță. Adaugă o lingură de iaurt (de preferință grecesc, pentru că este mai compact și omogen) și o lingură de suc de lămâie proaspăt stors. La final adaugă și o lingură de miere și amestecă totul. Dacă masca este prea lichidă, adaugă 2 linguri de fulgi de ovăz (utili pentru uscarea excesului de sebum al pielii).

Mască de căpșuni pentru tenul uscat

Amestecă 10 căpșuni mari și proaspete împreună cu 15 picături de tinctură de gălbenele (o găsești la orice magazin de plante medicinale). Aplică masca pe față și las-o să acționeze timp de aproximativ 20 de minute, după care clătește fața cu apă caldă.

Mască cu căpșuni anti riduri

Amestecă pulpa de căpșuni cu o doză de miere sau cu puțină cremă până obții un amestec omogen. Aplică masca pe ten și las-o timp de 20 de minute, după care clătește bine fața cu apă caldă.

Mască pentru tenul gras

Ai nevoie de câteva căpșuni (pe care le zdrobești), 1 lingură de smântână lichidă, 1 albuș de ou (bătut tare), și câteva picături de suc de lămâie. Amestecă toate ingredientele și aplică amestecul pe față și pe gât. Lasă-l să acționeze 20 de minute și apoi clătește fața și gâtul cu apă caldă.

Mască cu căpșuni împotriva punctelor negre

Spălă 5 căpșuni, șterge-le de apă și zdrobește-le cu o furculiță. Adaugă 1 linguriță de iaurt simplu și amestecă totul bine (eventual, dacă este prea groasă compoziția, adaugă câteva picături de apă). Întinde amestecul pe față masând locul și lasă-l să acționeze aproximativ un sfert de oră. Dacă pielea începe să ardă, redu timpul (căpșunile sunt un excelent dezinfectant și antibacterian). Apoi spală-ți fața cu apă rece și usucă ușor pielea cu un prosop.

Mască hidratantă

Bate albușul de la un ou până devine tare, apoi amestecă-l cu sucul de la 5 căpșuni coapte, 10 picături de tinctură de benzoină și 20 grame de apă de trandafiri. Aplică această mască pe față în fiecare seară înainte de a merge la culcare, pentru a reda tonul pielii și a uniformiza micile riduri de expresie. Este un produs natural, de aceea trebuie păstrat la frigider doar câteva zile.

Mască pentru pete pe față

Este ideal de aplicat pe față, gât și mâini, o dată pe zi dacă ai tenul gras, și de două ori pe săptămână dacă tenul este foarte uscat. Amestecă sucul de la o căpșună proaspătă zdrobită cu 2 lingurițe de iaurt natural, 2 picături de ulei esențial de tămâie și ½ linguriță de argilă. Apoi întinde masca pe locul dorit și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Folosește un prosop umezit cu apă caldă pentru a scoate masca. Apoi aplică o cremă hidratantă pe zona tratată.

Exfoliant de căpșuni antioxidant

Amestecă 250 g de căpșuni coapte cu 4 linguri de făină de orez. Pune căpșunile într-un castron și bate-le energic, apoi adaugă făina de orez. Dacă amestecul nu este foarte fluid, adaugă câteva picături de apă sau 1 linguriță de iaurt simplu. Apoi întinde amestecul pe față prin mișcări circulare ușoare. Lasă-l să acționeze 5-10 minute și apoi clătește fața cu apă proaspătă.

Acesta este un exfoliant pentru cei care au pielea foarte grasă. Prin urmare, nu este recomandat persoanelor cu pielea uscată. Ai grijă: nu folosi acest exfoliant mai mult de două ori pe lună!

 

 

My title page contents