Mere. Nuci. Scortisoara. Ceai sau cafea. Ce mai! Magie in bucatarie via bunici si mamici. Prajituri bune, savuroase si parfumate pentru dimineti ( inca) cu iz de vacanta si voie buna.
INGREDIENTE:
- 2,5 KG mere rase
- O cana de zahar/ xylitol
- scortisoara
- 300-350 de grame de faina de mei
- 300 grame de tarate
- 100 – 150 de grame de nuci maruntite
- Una- doua linguri ulei de cocos
MOD DE PREPARARE:
- Mai intai de toate, razi merele, apoi te grabesti sa le amesteci cu zaharul/ xylitolul si scortisoara. Le lasi sa stea cam 10 minute la imprietenire, pentru ca merele sa isi traga suficient zahar.
- Separat, intr-un vas mai adanc, pui faina si taratele.
- Apoi te intorci la mere pe care le storci bine de zeama, insa fii cu bagare de seama! Pastreaza zeama indulcita obtinuta de la mere.
- Amesteca merele cu faina, cu taratele si cu o lingura de ulei de cocos.
- Pregateste tava de copt. Unge-o cu ulei de cocos si pune deasupra o hartie de copt.
- Dupa ce intinzi compozitia in tava de copt, toarna deasupra zeama de la mere si presara din plin nucile tocate.
- Coace la 180 de grade in jur de 35-40 de minute.
Pofta buna la sanatate!