Ouă mediteraneene – Tigaie cu ouă, roșii și măsline

Ouă mediteraneene – Tigaie cu ouă, roșii și măsline

Ouă mediteraneene – Tigaie cu roșii și măsline. Ouăle mediteraneene sunt un al doilea fel ușor, rapid și ieftin. Gătite într-o tigaie, într-un sos pe bază de roșii cu ceapă și măsline negre, acestea sunt gata în aproximativ 15 minute.

Înainte de a pregăti tigaia cu ouă mediteraneene, ai grijă să pregătești mai întâi pâinea. Poți alege o baghetă proaspătă pe care să o tai felii și pe care o vei înmuia în gălbenușurile moi. Această rețetă este perfectă pentru întreaga familie, inclusiv pentru copii.

Ouă mediteraneene pregătite cu roșii și măsline

Porții: 4

Pregătire: 10 minute

Gătire: 15 minute

 

Ai nevoie de:

4 ouă (sau mai multe)

16 măsline negre

500 ml roșii tocate (piure de roșii sau roșii decojite tocate)

Ulei de măsline

1 ceapă

Sare

Oregano

 

Pregătești ouă mediteraneene așa:

Prepararea ouălor mediteraneene este foarte simplă și rapidă. Primul lucru pe care trebuie să-l pregătești este baza de roșii. Mai întâi torni un strop de ulei de măsline într-o tigaie mare și călești ceapa, pe care ai tăiat-o în prealabil în inele subțiri. De asemenea, poate fi tocată. Dacă dorești, o poți înlocui cu un cățel de usturoi.

Când ceapa a devenit transparentă, adaugi pulpa roșiilor tocate. Condimentezi totul cu un vârf de cuțit de sare. Amesteci sosul de roșii și lași să fiarbă la foc mic, acoperind tigaia cu un capac, timp de aproximativ 10 minute.

Când sosul este gata, cu ajutorul unei linguri, faci 4 goluri în sos și în fiecare dintre acestea, spargi câte un ou.

Adaugi sare, măslinele negre și condimentezi cu oregano.

Acoperi ouăle mediteraneene cu un capac și le lași să se gătească câteva minute. Albușul de ou trebuie să se întărească și gălbenușul trebuie să rămână moale.

La final, când e gata, servești ouăle mediteraneene presărate cu pătrunjel tocat și puțin sos. Mănânci neapărat cu pâine proaspătă, cu coajă crocantă!

My title page contents