Rețetă cu vinete. Grătar de vinete rulouri

Rețetă cu vinete. Grătar de vinete rulouri

În cele ce urmează, îți prezint o rețetă cu vinete. E greu de rezistat unor felii de vinete la grătar. În plus, acestea pot fi umplute în diferite moduri: cu ricotta, mozzarella și parmezan, plus busuioc proaspăt și ou pentru a servi ca liant. Rolurile sunt apoi așezate într-o tavă de grătar, cu un sos marinat bogat în roșii și lăsate să se gătească până când brânza se topește și capătă o crustă rumenă.

Rețetă cu vinete. Grătar de vinete rulouri

Porții: 4

Pregătire:  45 de minute

Timp total de pregătire: 1 oră și 15 minute

 

Ai nevoie pentru sosul marinat de:

2 linguri ulei de măsline extra virgin

2 lingurițe de usturoi proaspăt zdrobit (aproximativ 3-4 căței proaspeți)

1/4 linguriță de fulgi de ardei iute roșu

1 lingură roșii tocate

3 linguri de busuioc proaspăt tocat

Sare Kosher

Piper negru proaspăt măcinat

 

Ai nevoie pentru vinete rulouri de:

1 cană de brânză ricotta

1 cană de mozzarella proaspătă, sub formă de biluțe

1/3 cană de brânză Provolone picantă

2/3 cană de brânză Parmigiano-Reggiano rasă fin

1 ou mare

1/4 ceașcă de busuioc proaspăt tocat + pentru decor

2 vinete mari: capete tăiate și tăiate longitudinal în felii de 1/2 cm grosime

1/3 ceașcă de ulei de măsline extra virgin

Sare Kosher și piper negru proaspăt măcinat

 

Pregătești sosul marinat așa:

Pui uleiul de măsline extravirgin, fulgii de ardei, usturoiul într-o cratiță potrivită pe foc mediu. Gătești până când se simte mirosul de usturoi și încep să se formeze bule în jurul usturoiului, circa 30-60 secunde. Adaugi roșiile tocate și se aduce la fierbere. Reduci focul la minimum și fierbi puțin până când se îngroașă ușor compoziția, aproximativ 20 de minute. Iei amestecul de pe foc și se încorporezi busuiocul. Condimentezi cu sare și piper și dai deoparte.

Pregătești vinetele rulouri așa:

1. Amesteci împreună ricotta, 1/3 ceașcă de mozzarella, brânza Provolone, 1/3 cană de parmezan, oul si 1/4 busuioc într-un castron mediu. Apoi dai deoparte.

2. Aprinzi grătarul cu cărbuni (în lipsă, poți folosi și cel de la aragaz). Când focul e pregătit, ungi grătarul cu ulei și prăjești feliile de vinete, unse și ele cu ulei. Condimentezi cu sare și piper. Rumenești rulourile de vinete pe ambele părți, 2-3 minute pe fiecare parte. Apoi le pui pe o tavă.

3. Pui câte o lingură din amestecul de brânză pe capătul mai larg al feliei de vinete și rulezi. Procedezi la fel cu toate feliile de vinete.

4. Iei o tavă mai mare sau un vas de copt puțin mai adânc și pui un strat subțire de sos de marinat. Așezi rulourile de vinete peste sos și în partea superioară le presari restul de mozzarella și brânza de parmezan. Așază tava pe partea rece a grătarului, acoperită cu folie de aluminiu și lăsă să se gătească până când brânza se topește, aproximativ 15 minute. Când e gata, rpesară busuioc pentru decor și gust. Este o rețetă cu vinete delicioasă!

My title page contents