Măști cu argilă pentru ten. Un răsfăț la îndemâna oricui

Măști cu argilă pentru ten. Un răsfăț la îndemâna oricui

Măști cu argilă pentru ten, un răsfăț la îndemâna oricui. La ce e bună argila? Luminează pielea. Îmbunătățește circulația sângelui. Întărește țesuturile și strânge porii. Argila verde este un produs ideal pentru măștile naturale de purificare, chiar și pentru tine.

 

Argila verde are proprietăți analgezice și antiinflamatorii. Din acest motiv, utilizarea acesteia poate ajuta corpul chiar și în caz de dureri musculare, inflamație, artrită și reumatism.

Măști cu argilă pentru ten. Beneficiile argilei verde

Utilizarea argilei verde în produsele cosmetice este indicată în special pentru îngrijirea pielii. Mai ales în prezența impurităților cutanate și a sebumului cauzate de acnee și de puncte negre. De fapt, datorită capacității sale ridicate de absorbție, argila acționează prin eliminarea sebumului și a altor impurități de pe față. În plus, argila acționează prin tonifierea pielii, deoarece stimulează circulația sângelui și elimină celulele moarte. Rezultatul este o piele revitalizată și fină, cu țesuturi conjunctive mai puternice și pori închiși.

Argila verde este deosebit de potrivită pentru a face măști de față, în special pentru pielea grasă.

Cum să faci o mască de frumusețe cu argilă verde

Deoarece nu este un compus agresiv, argila verde poate fi utilizată și o dată pe săptămână, fără riscuri pentru piele. În cazul unor pete și a problemelor localizate, masca poate fi aplicată și zilnic.

Măști cu argilă pentru ten. Ingrediente pentru masca cu argilă verde

Îți poți face o mască de frumusețe cu argilă verde, cu ingrediente simple:

  • un pahar de argilă verde ventilată
  • o linguriță de ulei de migdale dulci (de asemenea, să fie cumpărat doar din magazinele cu produse naturiste)
  • o linguriță de miere
  • o jumătate de pahar de apă naturală

Pregătești masca așa:

Pentru a face masca, trebuie să topești mierea în apă, să adaugi uleiul și, după aceea, să amesteci continuu, adăugând argila verde praf, puțin câte puțin. Compoziția finală pe care o vei obține trebuie să aibă consistența unei creme. Pentru a îmbunătăți efectele benefice, este indicat să adaugi și aloe vera în argilă, în cazul pielii sensibile, sau ulei de jojoba, în cazul pielii grase.

Măști cu argilă pentru ten. Cum să folosești masca vegetală

Pentru argila verde sunt recomandate trei utilizări principale:

  • pentru o mască de față, ideală în caz de acnee: aplici pe piele un strat de argilă verde și apă, lăsând-o să acționeze timp de 10-15 minute, înainte de clătirea cu apă caldă;
  • pentru o împachetare a corpului, indicată în cazul pielii uscate: poți amesteca părți egale de argilă verde și pulbere de alge, combinate cu apă. Apoi întinzi un prosop de duș destul de mare pe pat și-l acoperi cu folie de plastic. Întinzi masca pe folia de pe prosop și te înfășori cu ea, apoi cu prosopul. Este important să menții căldura cât timp acționează masca, timp de 15-30 de minute înainte de clătirea la duș;
  • pentru un efect de hidratare și revigorare, poate fi adăugată în apa de baie o mână de praf de argilă verde: doar 30 de minute de imersiune vor fi suficiente.

La final, câteva comprese pe zonele „critice” vor ajuta la reducerea celulitei inestetice, deoarece argila echilibrează nivelurile de hidratare din piele.

My title page contents