Beneficiile argilei albastre. Proprietăți, beneficii și utilizări ca remediu natural

Beneficiile argilei albastre. Proprietăți, beneficii și utilizări ca remediu natural

Beneficiile argilei albastre sunt mai puțin cunoscute. Argila este un remediu natural folosit în principal, pentru îngrijirea corpului, a feței și a părului. Dar și pentru a pregăti împachetări utile pentru ameliorarea durerii și a inflamației. Argila este de diferite tipuri și culori. Argila albastră este una dintre cele mai puternice argile speciale și, probabil, mai puțin cunoscută.

 

Utilizările tradiționale ale argilei albastre se referă în principal, la aplicații curative pentru mușchi inflamați și dureri articulare, dar și pentru îngrijirea pielii și a părului.

 

Proprietățile și beneficiile argilei albastre

În general, argilele, inclusiv argila albastră, conțin oligoelemente importante atât pentru piele cât și cu scop curativ. De fapt, în compoziția argilei există cantități mici de argint, aur, fier, mercur, plumb și cupru. Aceste cantități „homeopate” de metale, chiar și cele prețioase, prezente în argilă favorizează efectele lor benefice.

Lutul albastru este utilizat, în principal, pentru îngrijirea pielii corporale. Este indicat, de exemplu, pentru prepararea compreselor anticelulitice și pentru reglarea sebumului, în special în zonele de corp care ar putea fi afectate de acnee sau de prezența de piele grasă (cum ar fi spatele și umerii).

În ceea ce privește îngrijirea feței, inclusiv pregătirea măștilor de frumusețe, poți alege argila roz sau albă, deoarece acestea sunt cele mai delicate argile, considerate cele mai potrivite pentru aplicarea pe pielea feței. Argila albastră, pe de altă parte, este și ea potrivită pentru față, în special pentru pielea foarte poroasă și mai aspră.

Argila albastră, ca și alte argile, absoarbe mirosurile neplăcute. Este utilă pentru prepararea împachetărilor de corp sau pentru adăugarea în apa pentru baia de picioare. De asemenea, absoarbe mirosurile neplăcute care pot apărea în frigider sau în pivniță. Este suficient să pui un pahar plin de lut albastru în zonele cu probleme.

Utilizează argila albastră ca remediu natural

Iată câteva remedii naturale pe bază de lut albastru, preluate din tradiția populară și cosmeticele naturale. Argila albastră din tradiția populară are numeroase utilizări. În trecut a fost folosită pentru tratamentul tuberculozei. Totuși, astăzi, compresele cu argilă albastră care se aplică pe piept pot fi utile în special în caz de tuse și frisoane.

Beneficiile argilei albastre. Argilă albastră pentru păr

Lutul albastru este considerat un bun tratament anti-mătreață. Pune o linguriță de argilă albastră într-un pahar, las-o să se așeze pe fundul paharului, apoi filtrează și utilizează lichidul obținut pentru masajul scalpului. Restul de lut este adecvat pentru a face împachetări ale corpului.

Argilă albastră pentru gingii

Argila albastră este utilizată pentru a pregăti comprese pentru gingii inflamate sau care sângerează. O linguriță de argilă albastră, la care se adaugă câteva picături de apă, se freacă ușor pe gingii sub formă de amestec cremos, atunci când este necesar.

Beneficiile argilei albastre. Argilă albastră pentru ochi

A clăti ochii cu apă din argilă albastră este considerat un remediu natural, util pentru combaterea inflamației și a conjunctivitei. Lași o cantitate mică de argilă albastră să se depună într-un pahar de apă, o filtrezi și folosești acest lichid pentru clătirea ușoară a ochilor.

Mască de argilă albastră

Argila albastră este utilizată în cosmeticele naturale pentru a pregăti măști pentru pielea feței și împachetări ale corpului. În special, pentru a purifica pielea, ridurile fine, pentru a trata pielea acneică și pentru a ajuta vindecarea coșurilor. Poți pregăti un pachet sau o mască simplă pe bază de lut albastru, amestecând două linguri de argilă și o lingură de apă caldă.

Unde găsești argilă albastră?

Poți căuta în magazinele cu produse naturale, pe internet și în magazinele cu alimente bio. Poți înlocui argila albastră cu cea mai comună argilă, cea verde, pentru îngrijirea corpului, a feței și a părului. Precum și pentru pregătirea compreselor/pachetelor care sunt benefice pentru durere și inflamație.

My title page contents