Tartă cu lămâie și crustă crocantă de migdale

Tartă cu lămâie și crustă crocantă de migdale

Pentru azi la desert, ce-ai zice de o tartă cu lămâie și crustă crocantă de migdale? Să ne bucurăm din plin de lămâi, aceste citrice cu miros proaspăt și parfumat, valoroase pentru sănătatea noastră, mai ales pentru că ne oferă o cantitate bogată de vitamina C și antioxidanți. Dacă aroma lor este prea acră pentru gustul tău, pentru a putea consuma lămâi simplu, atunci poți alege să le consumi ca ingredient într-un număr mare de preparate delicioase. În special în cofetărie, aroma proaspătă a lămâilor și, mai ales, decisivă este foarte apreciată.

 

Tartă cu lămâie

Porții: 16 felii

Preparare: 30 de minute

La frigider: 30 de minute

La cuptor: 55 de minute

Ai nevoie pentru blat:

225 g făină

75 g zahăr

80 g unt

1 gălbenuș

3-4 linguri lapte

Boabe de fasole pentru copt blatul

Ai nevoie pentru cremă:

6 ouă

300 g zahăr

1 lingură amidon

120 ml smântână

100 g frișcă

200 ml suc de lămâie

Ai nevoie pentru crustă crocantă:

150 g făină

50 g migdale măcinate

60 g zahăr

60 g unt

2-3 linguri lapte

 

Pregătești o tartă cu lămâie așa:

1. Frămânți rapid un aluat din ingredientele pentru blat. Apoi îl înfășori în folie și îl dai la frigider pentru circa 30 de minute.

2. Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Întinzi o foaie de aluat și o așezi într-o formă de tartă cu diametrul de 26 de cm, tapetată cu hârtie de copt. Ridici o margine înaltă de aluat. Așezi deasupra o a doua foaie de copt peste care așezi boabele de fasole pentru a îngreuna blatul și a-l opri să crească în înălțime. Coci circa 10 minute.

3. Bați ouăle cu zahărul și amidonul și înglobezi apoi smântâna, frișca și sucul de lămâie. Scoți blatul din cuptor și îndepărtezi hârtia de copt de deasupra, cu tot cu boabele de fasole. Reduci temperatura din cuptor la 180 de grade Celsius. Așezi crema peste blat și mai coci timp de 25 de minute.

4. Frămânți un aluat sfărâmicios din ingredientele pentru crustă. Scoți trata din cuptor și presari deasupra firimiturile de aluat. Mai coci tarta 20-25 de minute. Se va forma o crustă crocantă de migdale. O poți lăsa și simplă, după preferință. Înainte de servire, presari tarta cu zahăr pudră.

 

 

My title page contents