Mondelēz International își asumă angajamentul de a reduce utilizarea plasticului virgin pentru a combate poluarea cu plastic

Mondelēz International își asumă angajamentul de a reduce utilizarea plasticului virgin pentru a combate poluarea cu plastic
  • Compania amplifică obiectivele pentru 2025 cu o nouă țintă: reducere utilizării plasticului virgin în ambalajele rigide de plastic cu cel puțin 25%
  • Inițiativa face parte din eforturile generale de a elimina, reduce, înlocui și recicla materialele plastice la nivelul întregului portofoliu

Mondelēz International (Nasdaq: MDLZ) și-a anunțat angajamentul mai ferm de a reduce utilizarea plasticului virgin în ambalaje, în cadrul eforturilor permanente de a elimina, reduce, înlocui și recicla ambalajele din material plastic la nivelul întregului portofoliu.

Compania deja utilizează în cadrul portofoliului său o cantitate de materiale plastice semnificativ sub media în greutate de la nivelul sectorului, dar Mondelēz International este determinată să reducă și mai mult ambalajele de plastic. Până în 2025, compania își propune să reducă utilizarea plasticului virgin în ambalajele rigide de plastic cu cel puțin 25% sau 5% la nivelul întregului portofoliu de ambalaje de plastic.

Ținta de reducere a utilizării plasticului virgin va fi obținută printr-o combinație de măsuri, inclusiv eliminarea materialului plastic, utilizarea crescută a conținutului reciclat și adoptarea unor modele de reutilizare pentru portofoliul companiei, dacă se justifică.

„Sprijinul nostru pentru un viitor sustenabil pentru materialele plastice este evident,” a declarat Dirk Van de Put, Chairman and Chief Executive Officer al Mondelēz International. „Suntem deja unul dintre cei mai eficienți utilizatori de ambalaje de plastic din zona bunurilor de consum și am făcut pași mari în ceea ce privește reducerea utilizării ambalajelor de plastic, înlocuirea plasticului cu alte materiale și designul fluxului de reciclare.”

„Dat fiind progresul important pe care l-am realizat în ce privește ambalajele, și având în vedere eforturile de a genera un viitor sustenabil pentru gustări, ne asumăm angajamentul de a reduce utilizarea plasticului virgin și de a investi în inovație pentru a elimina ambalajele sau a adopta materiale mult mai ușor reciclabile.”

Aceste angajamente se bazează pe obiectivele pentru 2025 de a utiliza 5% conținut reciclat în greutate pentru toate ambalajele de plastic și de a proiecta toate ambalajele în scopul reciclării, un obiectiv pe care compania este pe cale să îl obțină, 94% dintre ambalaje fiind deja concepute pentru a fi reciclate.

Compania investește în prezent peste 30 de milioane de dolari pe an în tehnologie, resurse și infrastructură de reciclare și estimează o intensificare a acestor investiții în timp. În total, între 2019 și 2025, Mondelēz International estimează că va cheltui aproximativ 300 de milioane de dolari în crearea unui viitor durabil pentru plastic.

Mondelēz International raportează în mod transparent cu privire la progresele pe care le face în ceea ce privește angajamentele, strategiile și obiectivele sale privind mediul, durabilitatea socială și guvernanța din Raportul Snacking Made Right, publicat anual la începutul lunii mai. Pentru mai multe informații, vizitați www.mondelezinternational.com.

 

Despre Mondelēz International

Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) sprijină oamenii să ia gustări în aproximativ 150 de țări din întreaga lume. Cu venituri de aproximativ 27 de miliarde de dolari în 2020, MDLZ conduce viitorul snacking-ului, cu branduri globale și locale iconice, precum biscuiții Oreo, belVita și LU; ciocolata Cadbury Dairy Milk, Milka și Toblerone; bomboanele Sour Patch și guma Trident. Compania Mondelēz International este mândră să fie membră al Standard and Poor’s 500, Nasdaq 100 și Dow Jones Sustainability Index. Vizitați site-ul www.mondelezinternational.com sau urmăriți-ne pe Twitter la www.twitter.com/MDLZ.

Declarații cu caracter previzional

Prezentul comunicat de presă conține mai multe declarații cu caracter previzional. Cuvintele și variante ale cuvintelor precum „va,” „poate,” „așteaptă,” „estimează,” „propune,” „angajament,” „țintă” și formulări similare au drept scop să identifice declarațiile cu caracter previzional ale Mondelēz International, inclusiv dar fără a se limita la declarațiile legate de strategiile, obiectivele și inițiativele de dezvoltare durabilă ale companiei, inclusiv cu privire la eliminarea, reducerea, înlocuirea și reciclarea ambalajelor de plastic și investițiile și cheltuielile aferente. Aceste declarații cu caracter previzional sunt supuse mai multor riscuri și incertitudini, multe dintre ele neputând fi controlate de Mondelēz International, ceea ce face ca rezultatele efective ale companiei să difere material de cele indicate în declarațiile cu caracter previzional. Consultați factorii de risc ai Mondelēz International, deoarece pot suferi modificări periodice, menționate în documentele depuse la Securities and Exchange Commission din Statele Unite ale Americii, inclusiv Raportul Anual depus recent de Mondelēz International în Formularul 10-K. Mondelēz International nu își asumă răspunderea și nicio obligație de a actualiza sau revizui declarațiile cu caracter previzional din prezentul comunicat de presă, dacă legea sau reglementările aplicabile nu impun acest lucru.

My title page contents