Despre apa noastră, cea de toate zilele

Despre apa noastră, cea de toate zilele

Despre apa noastră, cea de toate zilele – România deține cea mai mare rezervă de apă din Europa, conform studiilor. Practic, orice apă provenită din izvoare este apa minerală, întrucât conține minerale în diverse proporții. Apa îmbuteliată este diferită de cea de la robinet, a cărei sursă sunt izvoarele de suprafață și care, pentru a fi sigură pentru consum uman, este tratată cu diverse substanțe. Acestea sunt câteva adevăruri despre apă, pe care le-a dezvăluit primul sommelier de apă, certificat internațional și Ambasadorul resursei de apă din România, Claudia Benea. 

Prezentă în emisiunea Fresh Acces cu Aby și Anisa, de la A7 TV, Claudia Benea a oferit răspunsuri la numeroasele întrebări legate de apă pe care, cel mai probabil, ne preocupă pe mulți dintre noi.

 

APA DE LA ROBINET

„Apa de la robinet este furnizată din izvoare de exterior. De exemplu, Bucureștenii primesc apa de la robinet din Dâmbovița și din Argeș. Dâmbovița și Argeș sunt ape extrem de contaminate și de poluate și ca să devină potabile, sunt tratate cu o grămadă de substanțe chimice. Apa de la robinet, după ce este tratată conține foarte mult clor și puțin fier. Dar apa nu trebuie să fie doar potabilă. Ea trebuie să aibă minerale pentru că hidratarea corectă înseamnă cantitate și varietate de minerale.”

CONSUMUL DE APĂ, ÎN FUNCȚIE DE VÂRSTĂ

„Așa cum ne alegem mâncarea, așa trebuie să ne alegem și apa. Unui copil, nu putem să îi dăm firmiturile sau sarmalele pe care le mâncăm noi, așadar îi dăm mâncare mai ușoară pe care să poată să o digere. La fel și sistemul renal al copiilor, nu poate filtra o cantitate mare de minerale așa cum au nevoie adulții.”

TOATĂ APA ESTE MINERALĂ

„Toată apa care este îmbuteliată din izvoarele României este minerală datorită cantității mai mari sau mai mici de minerale potrivită pentru bebeluși, copii în creșetere sau adulți. Apa Carbo este esta apa cu dioxid de carbon care stimulează motilitatea gastrică și crește pofta de mâncare.”

Claudia Benea a demontat multe mituri legate de consumul de apă, dar mai ales, de ce nu este contraindicat să bem apă în timpul mesei în emisiunea la care a fost invitată.

 

Claudia Benea este membru în Asociația Balneologică din România și face cercetare documentară de 5 ani. În septembrie 2021 a fost investită de Ministerul Afacerilor Externe ca specialist, pentru a reprezenta resursa de apă a României, la Expoziția mondială din Dubai pe perioada celor 6 luni cât a durat Expoziția.

 

My title page contents