Nivelul obezitatii in lume s-a triplat in nici 50 de ani! Poti apela la produse de slabit pentru a schimba acest lucru?

Nivelul obezitatii in lume s-a triplat in nici 50 de ani! Poti apela la produse de slabit pentru a schimba acest lucru?

Nivelul obezitatii in lume s-a triplat in nici 50 de ani! Poti apela la produse de slabit pentru a schimba acest lucru? Conform WHO, nivelul global al obezitatii s-a triplat in ultimii 47 de ani – din 1975 pana acum. Evident, cresterea semnificativa a acestui nivel a dus la o crestere similara a vanzarilor de produse de slabit care sunt putin spre deloc reglementate de catre entitatile aferente, dar mai ales care rar sunt sustinute de studii clinice si de specialitate.

Acestea sunt infamele produse si diete „minune”, care pot face kilogramele in plus sa dispara intr-un timp record, fara ca tu sa mananci mai sanatos sau sa incepi un program de exercitii fizice.

Asadar, intrebarea nu este daca poti apela la astfel de produse, ci mai degraba la ce produse ar trebui sa apelezi pentru a obtine o pierdere in greutate eficienta, dar mai ales sanatoasa pentru organismul tau!

Ce trebuie sa stii despre produsele dedicate slabitului, in general?

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca acestea sunt incredibil de diverse. Totodata, ele se bucura de modalitati diferite de reglementare in functie de tara sau continent. De exemplu, este bine cunoscut faptul ca Statele Unite, desi controlate atent de catre FDA (Food and Drug Administration) nu ofera atat de multa atentie acestor produse de slabit. Acestea sunt, conform multora, mai slab reglementate decat medicamentele de orice tip.

Lucrurile stau putin diferit la nivelul Uniunii Europene – reglementarea acestui tip de produse este luata in serios.

Iata alte cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii despre aceste produse:

  • Anumite produse de slabit, in principal suplimentele alimentare, contin mai mult de 90 de ingrediente;
  • 71% dintre persoanele care consuma acest tip de produse urmeaza un program de exercitii fizice in mod regulat. Doar 53% dintre persoanele care nu utilizeaza astfel de produse fac exercitii fizice;
  • Piata produselor de slabit avea o valoare de aproximativ 34 de miliarde de dolari la sfarsitul anului 2020;
  • Cei mai mari consumatori, la nivel global, de produse si suplimente alimentare de slabit sunt persoanele cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani.

Care este principala problema a celor mai multe produse de slabit?

Dupa cum a fost mentionat, problema vitala consta in faptul ca acestea nu sunt sustinute de cercetare atenta si studii de specialitate. Acest website iti prezinta un tabel cu o parte din cel mai des intalnite ingrediente la nivelul suplimentelor alimentare pentru slabit.

Dupa cum vei observa, majoritatea dintre acestea au fost studiate putin si, drept urmare, rezultatele nu sunt consistente pentru a putea fi considerate dovezi in ale slabitului, dupa cum s-ar spune. Acesta este principalul motiv pentru care ar trebui sa verifici de doua sau chiar trei ori inainte de a alege produse de slabit (sau suplimente, dupa caz).

De exemplu, o scurta privire pe site-ul NUPO (una dintre cele mai cunoscute diete la nivel european, sustinuta atat de celebritati, cat si de studii clinice realizate in mod individual) iti va arata faptul ca aceasta dieta merita increderea ta.

  • Spre deosebire de alte produse si suplimente, un shake marca NUPO contine sub 50 de ingrediente, apelandu-se doar la cele esentiale;
  • Dieta specializata NUPO nu este bazata numai pe numarul redus de calorii, dar si pe exercitii fizice realizate in mod regulat, precum si pe o alimentatie zilnica sanatoasa;
  • Fiecare produs marca NUPO iti ofera zilnicul necesar de vitamine, minerale si nutrienti necesari corpului uman, spre deosebire de marea majoritate a produselor de slabit.

Daca vrei sa afli mai multe despre cum influenteaza exercitiile fizice o dieta, atunci poti apela la acest studiu clinic, unul de baza pentru dieta NUPO. Specialistii din spatele NUPO recunosc efectele miscarii si alimentatiei sanatoase, motiv pentru care produsele concepute de acestia nu sunt strict produse de slabit, dar mai ales si produse destinate unei alimentatii si vieti sanatoase!

My title page contents