Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” si editura Nemi invita copiii cu varste cuprinse intre 7 si 11 ani sa participe la „Ora de carte”, un program educational desfasurat in perioada 22 octombrie – 5 noiembrie la Muzeul Antipa. Proiectul are in componenta o serie de ateliere interactive destinate elevilor, prin care se urmareste educarea tinerelor generatii in spiritul respectului fata de natura si promovarea cartii in scoli.

 

Tematica programului educational este preluata din lumea fascinanta a cartilor lui Jill Tomlinson, seria de autor aparuta la editura Nemi: „Bufnita care se temea de intuneric”, „Gorila care voia sa se faca mare”, „Pinguinul care voia sa afle mai multe”.

 

„Lucrul care m-a atras cel mai tare la seria cu animale a lui Jill Tomlinson a fost amestecul intre continutul educativ si felul in care fiecare animal era descris in mediul sau natural. Bufnita (Buf), gorila (Pongo) sau pinguinul (Otto) sunt pui care cresc si se maturizeaza in medii complet diferite (intr-un camp care poate fi chiar cel pe langa care trecem cu masina, in padurile africane sau in locul cel mai jos si cel mai inghetat de pe planeta, in intinderea alba a Antacticii) si, odata cu ei, urmarindu-le aventurile, cresc si micii cititori si afla multe lucruri fascinante despre lumea naturala.

Mi-a placut foarte mult ideea atelierelor interactive de la Muzeul Antipa si o propunere de parteneriat a inceput sa incolteasca: ce-ar fi daca ne-am uni fortele pentru a face o serie de activitati interesante si educative pentru copii, in care Buf, Pongo si Otto sa le fie prezentati fiecare in mediul sau natural si cu stilul propriu de viata? Se poate ajunge la educatie si cunoastere si altfel decat prin intermediul lectiilor din manualele scolare, iar din astfel de activitati auxiliare copiii pot invata mult mai usor si mai placut”, declara Laura Caltea, Redactor-sef Nemi.

 

Copiii sunt asteptati sa ii cunoasca pe Buf, Pongo si Otto in zilele de 22, 29 octombrie si 5 noiembrie, incepand cu ora 10.15, in Sala Atelier de la etajul muzeului.

Participarea la aceste ateliere este gratuita!

Activitatea este destinata in principal scolilor, iar inscrierea se face prin e-mail: info@antipa.ro, incepand din 17 octombrie anul curent.

Despre NEMI (imprint al Editurii Nemira dedicat copiilor):  Pornind de la ideea ca „un copil care citeste este un adult care gandeste”, linia editoriala a editurii Nemi are drept cuvinte-cheie: educatie, aventura, umor, imaginatie sau cunoastere. Colectiile Nemi se adreseaza copiilor de la 0 la 12 ani si cuprind atat carti ilustrate, carti de fictiune, cat si non-fictiune ce urmaresc sa intregeasca educatia celor mici. Componenta educativa a cartilor pentru copii este principala miza a selectiei de titluri, alaturi de alte elemente esentiale precum incurajarea creativitatii si a imaginatiei, umorul, pasiunea pentru aventura si mister.

 

Parteneri media: MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Orasul Meu, Gradinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucuresti, inParc, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mamica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie Naturala „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.

 

 

 

My title page contents