Ravioli cu urzici – rețetă din Italia. Ai încercat vreodată să prepari ravioli cu urzici? Dacă nu, e vremea s-o faci! Pe lângă prepararea clasicilor ravioli poți încerca și varianta cu urzici. Îi poți consuma ca atare sau îi poți include în supă.
Rețeta de astăzi nu include utilizarea ouălor în prepararea aluatului pentru ravioli. În plus, făina albă este exclusă și, în schimb, se folosește făină integrală de grâu pentru un gust mai ușor și mai rustic.
Ravioli cu urzici
Porții: 3
Pregătire: 60 minute
Gătire: 5 minute
Ai nevoie pentru ravioli:
Pentru paste proaspete fără ouă
200 g făină integrală
100 ml apă
2 linguri ulei de măsline extravirgin
Sare după gust
Ai nevoie pentru umplutură:
300 g urzici proaspete
120 g brânză ricotta
50 g Parmigiano Reggiano
Nucșoară după gust
Sare după gust
Piper după gust
Pregătești ravioli cu urzici așa:
Pentru umplutură: Cureți foarte bine urzicile proaspete, care vor trebui spălate și clătite în prealabil de cel puțin 4-5 ori pentru a îndepărta tot nisipul și pământul de pe frunze.
Opărești puțin urzicile în apă sărată, le scurgi bine și le sotezi într-o tigaie (dacă dorești) timp de câteva minute cu puțin ulei de măsline extravirgin și puțin usturoi.
Odată ce urzicile s-au răcit, le tai rapid cu un cuțit și le adaugi peste ricotta într-un castron, apoi adaugi Parmigiano Reggiano, nucșoară, sare și piper.
Pentru a pregăti ravioli proaspeți: Pregătești pastele proaspete amestecând făina integrală de grâu cu uleiul de măsline extravirgin și sare. Această compoziție pentru paste fără ouă trebuie frământată timp de cel puțin 15 minute. Recomandare: utilizează un mixer cu suport. De asemenea, aluatul pentru ravioli necesită o odihnă de 24 de ore, dar poți, de asemenea, să-l lași să se odihnească în frigider pentru câteva ore, dacă te grăbești.
Asamblezi ravioli cu urzici așa:
Întinzi aluatul în foi lungi și subțiri.
Cu ajutorul unui poș sau pur și simplu folosind o linguriță, umpli o foaie de patiserie creând multe grămezi bine ordonate, la aproximativ 2 cm distanță. Ungi marginile cu puțină apă folosind o pensulă și închizi aluatul, presând laturile.
După ce ai sigilat bine aluatul, tai ravioli (colțunași) cu o roată specială, așezându-i ușor pe o tavă presărată cu făină de grâu. Apeși părțile laterale cu vârful unei furculițe.
Pui ravioli gata asamblați la fiert în apă sărată și îi lași timp de aproximativ 1 minut după ce apa începe să fiarbă.
Suplimentar, poți pregăti un sos din unt și cimbru sau unt și salvie.
Sunt foarte buni calzi!