‘REALITY CHECK’ – NOUA COLECȚIE SIMINA FILAT ARE LA BAZĂ CONCEPTE ȘI VALORI SUSTENABILE

În noua sa colecție, lansată la finele lunii iulie, designerul român Simina Filat pariază pe sustenabilitate, pe un concept și pe valori care au la bază grija față de mediul înconjurător, dar si realitatea românească post pandemică. Relaxarea din societate readuce în prim plan interesul român celor pentru produse de calitate, atent lucrate și care au în prim plan conceptul de Zero Waste. 

„Sustenabilitatea nu mai este doar un cuvânt, este un stil de viață, un nou stil de consum, conturându-se o nouă societate din care sunt bucuroasă să fac parte și să contribui cât de puțin la această schimbare. De aceea, aceste noi produse sub numele Reality Check sunt taxate în totalitate pe Zero Waste. Folosind materiale naturale am valorificat fiecare centimetru de material, punând mult suflet. Tot acum am dat startul unei linii de Market Bag, în dorința de a încuraja comunitatea mea să înlocuiască pungile de plastic de la supermarket”, spune Simina Filat.

Cea mai nouă colecție Simina Filat se bazează pe culoare, combinații inedite de materiale, dar și pe nevoia clientelor brandului românesc. Numele fiecărui produs în parte este cuvântul „geantă’’ tradus în diferite limbi (mai cunoscute sau nu) de pe mapamond. Fiecare denumire este atent aleasă, pentru a exprima din poezia formei produsului. „Absolut fiecare produs în parte are o poveste, pe care de cele mai multe ori nu reușim să o transmitem la adevărata ei valoare/realitate. Și de această dată, fiecare produs în parte răspunde unei nevoi imediate ale clientelor mele. Pandemia a fost un factor care ne-a modificat atitudinea de consum și chiar comportamentul de utilizare a lucrurilor de zi cu zi, cum ar fi geanta. Acum în geantă sau mai degrabă atârnat de geantă a apărut nevoia unui suport pentru mască și dezinfectant, iar acest suport să aibă anumite proprietăți, cum ar fi: să se poată dezinfecta și el, fără a-i deteriora aspectul. De toate acestea am ținut cont în cea mai nouă colecție de genți”, spune designerul Simina Filat.

Promotoare a designului românesc sustenabil, Simina Filat pregătește mai multe surprize. Colecția lansată de curând poate fi accesată pe https://www.siminafilat.com/.

 

My title page contents