Salată mediteraneană de paste – un prim fel gustos de vară, ideal pentru a fi pregătit în lunile mai calde, când dorința de a fi în bucătărie este mai mică. În schimb, crește dorința de mâncăruri simple, proaspete și apetisante. Cu mozzarella, ton, roșii cherry, măsline și o ploaie de busuioc, acest fel de mâncare îmbogățit cu pastele fluturi te va fermeca cu aroma sa îmbietoare!
O salată rece de paste care este rapid și ușor de preparat și care poate deveni protagonistul versatil al meselor cu prietenii și familia, dar nu numai. Poți lua salata de paste rece la plajă sau la birou.
Salată mediteraneană de paste
Porții: 4
Pregătire: 15 minute
Preparare: 15 minute
Ai nevoie de:
320 g paste farfalle
250 g roșii cherry
200 g ton în ulei (greutate uscată)
200 g mozzarella de bivoliță
50 g măsline negre fără sâmburi
10 frunze de busuioc
Ulei de măsline extravirgin după gust
Sare după gust
Piper după gust
Pregătești salată mediteraneană de paste așa:
Pentru a face salata mediteraneană de paste, tai mai întâi mozzarella în cuburi și o lași să se scurgă într-o strecurătoare pentru a îndepărta excesul de lichid. Între timp, pui o oală cu apă sărată pe foc și o aduci în punctul de fierbere. Gătești farfallele timp de 3 minute (mai puțin decât timpul indicat pe ambalaj).
După acest timp, scurgi bine pastele și le transferi într-un castron. Le condimentezi cu un strop de ulei și le amesteci bine, apoi pui deoparte.
Între timp, pregătești restul ingredientelor: speli și tai roșiile cherry în 4 părți, împarți măslinele în jumătate și rupi fileurile de ton scurse.
Rupi cu mâinile frunzele de busuioc în bucăți și poți începe să aranjezi salata în vas. Iei castronul cu pastele și adaugi roșiile cherry și măslinele.
Apoi adaugi și busuiocul, mozzarella scursă de lichid și tonul.
Amesteci totul pentru a se omogeniza ingredientele și adaugi piper după gust. Salata mediteraneană de paste este gata de servit!
Cum păstrezi salata mediteraneană de paste?
Este recomandabil să consumi imediat salata de paste. Dacă însă preferi sau ai nevoie să o pregătești în avans, este de preferat să adaugi roșiile și mozzarella la sfârșit, pentru a le împiedica să lase apă și să înmoaie salata.
Sfaturi
Pentru o fixare perfectă a pastelor, alege întotdeauna un tip de paste scurte și gătește-le cu aproximativ 3 minute mai puțin decât timpul indicat pe ambalaj (în funcție de marca de paste). Dacă preferi, poți răci pastele sub jet de apă curentă, dar reține că procedând astfel, acestea își vor pierde puțin din aromă.
Pentru a face salata mediteraneană de paste și mai colorată, poți opta pentru un amestec de roșii cherry roșii, galbene și verzi!
Poți înlocui mozzarella de bivoliță cu alt tip de brânză, după preferințe, având întotdeauna grijă să scurgi excesul de lichid.
În loc de măsline negre le poți folosi pe cele coapte pentru un gust mai special!