Schimb obiectele cu timpul

Azi, Maria vrea sa schimbe obiectele cu timpul. Pentru ca azi, Maria are paharul plin. Si ne scrie plina de empatie despre cat de bine e sa dai. Despre cat de bine e sa fii. Si sa asculti. Sa vii in intampinarea copiilor tai. Si sa ii faci sa simta ca ii iubesti.

 

Deunazi Matei, baiatul nostru de 7 ani jumate, a inceput sa planga intr-un parc ca el vrea o plastilina de 5 lei. Ca e doar 5 lei. Ca stiu cat de mult ii place lui plastilina (nu prea stiu). Ca de ce adultii hotarasc tot timpul pentru copii si asa mai departe. Si ai vostri incep din astea? Cu tu niciodata nu ma duci la teatru, cand ei de fapt vad 3 piese pe weekend? Am dat un exemplu ☺

Agerime de parinte

Dar eu am fost mai agera ca blondul asta si m-am prins ca nu despre plastilina este vorba, ci despre cum voia el sa isi ia gandul de la ceva ce ii era greu de dus! L-am luat in brate cu toate cele 25 de kilograme ale lui cu care ma desala si ne-am asezat asa, el peste mine, pe o banca.

Uite ce cred eu

Si i-am zis more or less: Stii ce cred eu? Ca nu e deloc vorba despre plastilina acum! Ca tu vrei sa iti duci gandul departe de toata atentia pe care a primit-o Stefan azi, treaba cu care tie iti e greu acum. Si cauti un obiect cu ajutorul caruia sa uiti. Ma gandesc ca nu iti e deloc usor sa vezi ca el sta mai mult in brate, ca e mai usor de dus. Mi-ai zis ca ti se pare ca e mai iubit, mi-ai zis ca ti se pare ca primeste mai multa atentie. Si mie imi era tare greu cand eram mica si “trebuia” sa fiu sora mai mare! Cand parintii mei ziceau “Tu esti mai mare, lasa de la tine!” ma frustra tare! Cred ca si tu simti din astea acum.

Copilul simte

Nu mi-a zis nici da, nici ba, dar faptul ca m-a ascultat a fost un semn bun – ca ajunsesem la el! Si un alt semn si mai bun a fost ca ne-am simtit conectati zile in sir dupa ziua aia, ceea ce dupa mine inseamna ca a facut un mare clic in capsorul lui.

Uneori imi iese

Nu imi iese de fiecare data sa il car in brate, sa il pun pe-o banca si sa ma transform in terapeuta lui! Uneori zic “Gizas Christ cu plastilina asta!”.

Paharul plin

Dar ma bucur de fiecare data cand am si eu paharul plin incat sa ii pot nega un obiect si sa ma dau la schimb pe mine toata fara judecati, doar cu acceptare!

 

 

 

My title page contents