Schimbarea progresiva de imagine

Ce inseamna o schimbare progresiva de imagine? Imbunatatirea aspectului fizic al unei persoane in timp, gradual, fara efecte secundare. Atunci cand este corect efectuata, beneficiarul primeste in mod constant aprecierile si complimentele celor din jur, fara ca schimbarile de ordin estetic sa fie evidente. Cei din jur vor constata ca arati mai bine, dar nu vor sti sa spuna concret ce anume ai schimbat. Imbunatatirea imaginii / look-ului va fi efectuata treptat. Practic vei arata din ce in ce mai bine, dar nu peste noapte, ci in mod inteligent, sanatos, fara urmari asupra sanatatii.

De ce este nevoie de un consilier in estetica pentru un plan de schimbare progresiva de imagine

Pentru a evita situatiile in care poti fi victima unor erori sau „cobai” pentru anumite proceduri estetice, incorect efectuate sau absolut inutile! Si, nu in ultimul rand, pentru a face economii la bugetul alocat pentru frumusete. Fiind consiliata asupra unei scheme personalizate de ingrijire cotidiana, nu vei mai cheltui banii pe creme si produse de machiaj care nu ti se potrivesc. Internetul si mass media abunda de informatii de ordin estetic. Dar putine sunt sursele cu informatii valoroase, fara promovare agresiva a diferitelor brand-uri, tehnici sau proceduri estetice, in detrimentul calitatii produsului sau chiar al sanatatii clientului. Este mai bine sa ne informam temeinic inainte sa actionam si sa obtinem maxim de beneficii cu minim de efort. Mai ales ca este vorba de fata si corpul nostru!
Pe ce criterii alegi consilierul in estetica

Consilierul in estetica trebuie sa fie triplu calificat si sa aiba o experienta considerabila in: cosmetica, machiaj profesional si designul sprancenelor. Pentru a avea garantia ca este la curent cu ultimele noutati in domeniu, verifica daca in cv-ul specialistului sunt mai multe stagii internationale de specializare, participari la congrese si conferinte de profil. Asigura-te ca specialistul este o persoana onesta, care te va consilia corect si echidistant. Si, nu in ultimul rand, conteaza daca simti ca acea persoana este pe aceeasi lungime de unda cu tine.
Ce face un consilier in estetica

In general consiliaza si ofera suport. Dar exista situatii in care poate presta serviciile de cosmetica, design sprancene si machiaj profesional.

Ce se urmareste printr-o schimbare progresiva de imagine

Depinde de tine si de ceea ce iti doresti! Trend-ul pe plan international este „naturaletea studiata”, adica imbunatatirea imaginii fara durere, disconfort, contraindicatii sau efecte secundare.
Cum decurge o schimbare progresiva de imagine si ce etape presupune

Totul incepe cu decizia ta de a arata mai bine si alegerea consilierului in estetica. Fiecare persoana este unica si planul de schimbare progresiva de imagine este personalizat. Daca stii exact ce vrei si esti gata sa treci la actiune, ti se vor oferi solutii viabile sa incepi schimbarea. Daca esti o persoana prudenta, informeaza-te, analizeaza informatiile si solicita variante optionale. Cele mai “sensibile” schimbari sunt pentru persoanele publice, cele care au un branding personal, sunt reprezentative pentru un anume tip de organizatie sau sunt emblematice pentru comunitate.

Etapele unei schimbari progresive de imagine sunt: stabilirea obiectivelor, consilierea estetica si realizarea planului de schimbare progresiva de imagine. Acesta se concepe in functie de anumiti factori cum ar fi: profesia ta, mediul de lucru, agenda de evenimente, gradul de mediatizare, varsta, sex, starea de sanatate, tip caracter, timpul acordat, buget, anturaj si alte detalii semnificative pentru tine, de ordin personal.
Daca nu te-ai hotarat sa faci o schimbare progresiva de imagine si doresti doar sa verifici daca ai o schema de ingrijire sau de machiaj corecta, atunci solicita doar o sedinta de consiliere estetica. Vino la tine cu toate produsele de cosmetica sau machiaj pe care le ai. Daca sunt foarte multe si doresti feedback, este posibil sa ai nevoie de inca o sedinta. Important de retinut: fii punctuala, vino cu o lista de intrebari, furnizeaza-i consilierului informatii esentiale despre starea ta de sanatate si concentreaza-te pe subiectul discutiei. Cu alte cuvinte, chiar daca simti nevoia sa povestesti multe, incearca sa “tragi” de la specialist maximul de informatii necesare, pe care ti-l poate oferi in timpul alocat 😉

Se pot face schimbari spectaculoase fara operatii estetice? Desigur. Priveste fotografia de mai sus. Este reala 100%, fara prelucrarea grafica a fotografiei in photoshop.

 

text: Mirela Paduraru – Consilier in estetica / Trainer Cosmetica & Machiaj Profesional

www.mirelapaduraru.ro

 

My title page contents