Sezonul 2022 din Campionatul National de Raliuri incepe cu noutati pentru Dosco Rally Team, atat in ceea ce priveste materialul de concurs, cat si componenta echipei.

Sezonul 2022 din Campionatul National de Raliuri incepe cu noutati pentru Dosco Rally Team, atat in ceea ce priveste materialul de concurs, cat si componenta echipei.

Sezonul 2022 din Campionatul National de Raliuri incepe cu noutati pentru Dosco Rally Team, atat in ceea ce priveste materialul de concurs, cat si componenta echipei. – La Raliul Maramuresului, prima etapa din campionat care va avea loc in acest weekend la Baia Mare, Dosco Rally Team se prezinta la start cu o noua masina, Mitsubishi Lancer Evo X, cu care se va concura la Clasa RC2N. Cea de-a doua noutate este ca pilotul Bogdan Talasman va concura alaturi de un nou copilot, Laurentiu Mandu.

„Mi-am dorit mult sa fac trecerea de la o masina cu doua roti motrice la una cu tractiune integrala”, a spus Bogdan Talasman. „Am facut cateva teste, pe circuitul Motorpark si la Baia Mare, si imi place mult aceasta masina. Evident, trebuie sa o cunoastem cat mai bine, iar acest lucru nu se poate intampla in cativa kilometri. Masina are un potential urias si, chiar daca stiu ca imi va placea enorm sa merg cu ea pe macadam, cu siguranta este o placere sa o pilotez si pe asfalt. Acest raliu este unul de acomodare cu noua masina si de intrare in ritm alaturi de Laurentiu. Un lucru este cert: imi doresc sa ma bucur de pilotaj si sunt sigur ca asta se va intampla”!

La randul sau, Laurentiu Mandu este convins de potentialul noului material de concurs. „Este o placere pentru mine sa iau din startul intr-o masina Mitsubishi, dupa ce am debutat in 2006 cu un Evo VII tot la Baia Mare. Bogdan este un pilot care merge bine si sunt convins ca vom putea sa crestem ritmul treptat, pe masura ce ne vom acomoda cu noua masina. Este foarte important sa adunam cat mai multi kilometri in regim de concurs, pentru ca doar asa poti progresa si poti intelege comportamentul unei masini. La Baia Mare luam startul relaxati si ne dorim sa ne simtim bine. Facand sport de performanta de cand eram copil, stiu ca este foarte important sa te bucuri de fiecare clipa a unui concurs, iar noi asta vom face”!

Raliul Maramuresului incepe sambata, 9 aprile, cand vor avea loc 7 probe speciale, cea din urma fiind Superspeciala din centrul orasului Baia Mare. Duminica vor mai avea loc inca doua probe speciale, iar raliul se va incheia in jurul pranzului. In total vor fi 122 km de proba speciala pe parcursul celor doua zile de concurs.

My title page contents