Și mamele sunt oameni și fac greșeli

Sper că ai aflat deja. Și mamele sunt oameni. Și mamele fac greșeli. În fiecare zi. Pentru că, uneori, nu pot altfel. Azi, vorbim despre acele lucruri pentru care ne simțim vinovate. Și, aici, nu contează dacă vorbim de prea puținul timp pe care îl petrecem alături de copiii noștri. Iata, potrivit babycenter.com, ce greseli fac toate mamele:

Modul în care îți hrănești copilul

Pentru multe femei, momentul in care inceteaza sa alapteze poate fi o rusine. Insa, nu trebuie sa iti faci griji, chiar daca prietenele tale te judeca sau mamele din parc te privesc cat se poate de ciudat. Indiferent daca este vorba despre probleme de sanatate, medicale, sau chiar lipsa timpului, nu trebuie sa te ingrijorezi ca nu alaptezi la san.

Cel mai bine este sa consulti un pediatru si sa vedeti cand si cum trebuie sa inceteze alaptarea, iar acest moment trebuie sa fie diferit de la mama la mama. Daca tu nu mai alaptezi nu inseamna ca nici cea mai buna prietena nu trebuie sa o mai faca.

Crede în alegerile tale!

Laptele mamei este cel mai bun pentru copilul tău, dar asta nu înseamnă că formula de hrănire din laptele praf nu este suficientă. Din contră! Acum, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru copilul tău este să fii o mamă fericită.

Televizorul pe post de dădacă

Daca folosesti televizorul pe post de dadaca pentru un timp scurt nu trebuie sa te invinovatesti. Trebuie sa pregatesti cina, iar cei mici au nevoie de ceva care sa le distraga atentia. Ii poti lasa la televizor timp de cateva minute, pe un canal pentru copii, atata timp cat ii poti supraveghea. Dupa cina va puteti juca in familie. Totusi, incearca sa nu depasesti limita de 15 minute atunci cand iti lasi copiii in fata televizorului, mai ales daca nu au mai mult de 3 ani.

 

 

Mâncarea de tip fast-food

In prezent, mamele sunt foarte ocupate, asa ca se poate intampla ca intr-o seara, cand de abia ai ajuns de la birou sa ii oferi copilului tau mancare de tip fast – food. Nu este o problema, atata timp cat este moderata. Spre exemplu, poti alege o masa de tip fast – food de la restaurantul preferat al celui mic o data la doua saptamani.

 

 

 

Răstitul în fața unui copil

Li se intampla tuturor la un moment dat! Tocmai ce ai tipat in fata copilului tau? Asigura-l ca este doar un accident! Tipatul nu este cea mai eficienta metoda de disciplina, tocmai de aceea ar fi bine sa il asiguri pe cel mic ca nu se va mai repeta. Nu te costa nimic sa iti ceri scuze atunci cand gresesti!

 

Posibilități materiale limitate când vine vorba de activități extrașcolare

Prietena tocmai și-a înscris copilul la un curs de dans foarte scump și cunoscut. Ți-ar plăcea să te alături, dar nu-ți permiți să cheltuiești mulți bani pe activități extrașcolare. Te simți vinovată pentru că ți-ai dori ca cel mic să învețe dansuri de societate de la profesori cu notorietate, în loc să valseze singur prin sufragerie.

In aceasta situatie nu poti spune ca ai o vina. Sunt numeroase lucruri pe care adultii le fac pentru a demonstra ce pot din punct de vedere material si o multime de lucruri pe care fiecare dintre noi le achizitioneaza desi sunt inutile. Incearca sa iti limitezi cheltuielile la lucrurile cu adevarat importante!

 

 

 

 

Adaptare din Babycenter

My title page contents