Cum să-ți salvezi căsnicia: 9 sfaturi de luat în seamă

Te preocupă cum să-ți salvezi căsnicia? E foarte bine! Oricine merită a doua șansă. Concentrează-te asupra aspectelor pozitive ale relației voastre și gândiți-vă împreună la ce puteți face pentru a îmbunătăți relația.

Astăzi, lucrurile s-au schimbat în bine. Înainte de a divorța, multe cupluri încearcă să contacteze un terapeut pentru a afla cum și dacă își pot salva căsnicia.

Cum să-ți salvezi căsnicia? Iată câteva dintre cele nouă sfaturi dezvoltate de experți pentru a salva o căsătorie de la divorț.

1. Criza prin care treceți poate fi doar un moment de dificultate trecător

Când te cerți cu partenerul tău, în suflet, multe impulsuri foarte puternice încep să se agite. Acestea pot duce la reacții exagerate și la decizii impulsive. De aceea, înainte de a face alegeri neprevăzute este bine să aștepți să se liniștească apele. Gândind din nou rațional, doar așa vei putea înțelege cu adevărat ce vrei de la căsătoria ta.

2. Există zece la sută din căsnicia ta care merită salvată? Pune-ți această întrebare!

Majoritatea cuplurilor tind să se concentreze asupra lucrurilor greșite și asupra punctelor slabe ale fiecărui partener în parte. În schimb, încercați mai bine să vă gândiți la ce funcționează, la ce vă place în continuare la partener. A te gândi la punctele forte ale căsătoriei tale poate fi momentul reînvierii căsniciei.

3. Depășește jena și caută contactul fizic cu partenerul tău

Când relația este pe punctul de a se încheia, nici nu te mai gândești la momentele de apropiere fizică, de tandrețe. Ultimul lucru pe care ați vrea să-l faceți este să vă îmbrățișați sau să vă spuneți cuvinte de iubire. Dar încearcă să o faci oricum. Chiar dacă te simți forțat și incomod, încearcă oricum să faci un gest de afecțiune.

Relațiile sentimentale sunt hrănite de gesturi de dragoste. De aceea, dacă doriți să vă recuperați căsnicia, faceți un efort pentru a face ca acele gesturi naturale să revină în faza în care au început. Trimite-i partenerei tale un buchet de flori sau un mesaj de dragoste. E valabil și invers. Poate că partenerul va înțelege că este forțat, dar oricum îl va aprecia.

4. Concentrează-te doar pe ceea ce poți face

Căsătoria este între doi oameni. Prin urmare, și problemele aparțin ambilor soți. În loc să spuneți fraze precum „ne certăm foarte mult” sau „nu ne mai potrivim”, încercați să vă gândiți la ceea ce ați putea face pentru a ieși din această criză, pentru a îmbunătăți lucrurile. Astfel încât să puteți spune: „Ne certăm foarte mult, dar învăț să las lucrurile mici să treacă”, „Nu ne mai potrivim, dar încerc să fiu mai disponibil pentru schimbări, atunci când partenerul încearcă să mă recucerească.”

Gândiți-vă la toate lucrurile pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți relația.

5. Și după o supărare, ce dulce e împăcarea! Cuplul poate ieși întărit dintr-un conflict

A avea probleme de relație nu înseamnă neapărat că s-a încheiat căsătoria. Un conflict ar putea duce, de asemenea, la consolidarea relației cuplului. Doi oameni care se iubesc, este normal să treacă de la dragostea romantică timpurie la o perioadă de „război” pentru control. Este o fază a căsniciei. Și când te afli în această fază, ai tendința să vezi tot ceea ce face partenerul tău ca fiind greșit. Astfel apar conflicte care pot duce la separare. Dar dacă încercați să comunicați și să dialogați unii cu alții, conform experților, nu numai că nu veți intra în criză, dar veți ieși mai puternici decât înainte.

6. De ce doriți să fiți din nou împreună? Întrebați-vă reciproc

Cheia pentru ca o căsătorie să funcționeze într-adevăr este dorința de a o face să funcționeze. Pentru că atunci când îți dorești cu adevărat să funcționeze căsnicia, atunci se va întâmpla acel lucru. Mai întâi, întrebați-vă reciproc care sunt beneficiile de a fi împreună.

7. Cum să-ți salvezi căsnicia? Vor exista la fel de multe probleme cu un nou partener

Concentrați-vă pe îmbunătățirea relației și depășirea dificultăților. Experții avertizează că o nouă căsnicie nu înseamnă neapărat lipsa problemelor. Este inutil să crezi că, cu un nou partener, toate problemele tale vor fi rezolvate. De fapt, dinamica cuplului tinde să se repete.

8. Aveți copii împreună? Gândiți-vă la ce înseamnă divorțul pentru aceștia

Dacă aveți copii, trebuie să vă asigurați că le puteți explica înainte de a divorța că ați făcut tot posibilul pentru a salva căsătoria. Numai așa nu vor exista regrete. Va exista o perioadă dificilă și de acomodare și pentru aceștia.

9. Gândește-te ce poți face pentru a rămâne sănătos

Concentrați-vă doar pe ceea ce puteți controla. Este inutil să mergi la terapeut cu o listă de lucruri pe care ai vrea să le schimbi la partenerul tău. Gândiți-vă la ceea ce se poate face pentru a vă simți din nou bine împreună. Gândind și acționând pozitiv, încet, încet vă veți simți mai relaxați, într-o dispoziție mai bună și, prin urmare, relația voastră se va îmbunătăți.

My title page contents