parintii

Statutul de parinte schimba fara doar si poate viata unui om. Dar, nu-i asa ca si parintii trebuie sa creasca? Sa continue sa se dezvolte? Sa evolueze?

 

Atunci cand cresti un copil, cresti si tu odata cu el. Este o ocazie excelenta de a invata despre tine si de a te dezvolta pe plan personal. Traind foarte constient ce ti se intampla in viata de parinte, poti afla lucruri nebanuite despre tine si te poti deschide catre directii noi in viata.

Top 5 idei

Today.com a inventariat 5 dintre lucrurile pe care le inveti despre tine atunci cand esti parinte.

Te accepti asa cum esti.

Fiecare dintre noi este rezultatul deciziilor pe care le-a luat. Bune sau mai putin bune, ele te-au condus pana acest punct. Indiferent daca esti sau nu multumit de locul in care te afli, este important sa te accepti. Gandeste-te la oportunitatile pe care ti le poti crea, la ce stii si ce ai nevoie sa inveti.

Te opresti din a spune „ar trebui”.

Afirmatii de tipul „ar fi trebuit sa stiu cum sa fac asta” ne tin blocati intr-o zona unde ne concentram pe acea lipsa, nu pe ceea ce am realizat. Fii band cu tine, si foloseste mai des „as dori”. Dialogul tau interior va fi unul mult mai frumos si te va ajuta sa progresezi.

Sa spui MULTUMESC cat mai des cu putinta.

Nu lasa sa treaca nici macar o zi, in care sa nu te gandesti la lucrurile pentru care esti recunoscatoare si care iti fac zilnic viata mai usoara. Arata-le recunostinta oamenilor din viata ta.

Sa pretuiesti relaxarea.

Dezvolta ritualuri care te pot ajuta sa te calmezi si sa te relaxezi. Gaseste 30 de minute zilnic in care sa te rasfeti. Te vei putea ingriji de familia ta mult mai bine, atunci cand tu insati te simti bine.

Sa imbratisezi NOUL cu usurinta.

Majoritatea lucrurilor in viata sunt nesigure, cu exceptia unuia singur: schimbarea. Viata nu ramane aceeasi orice am face. Asa ca, in loc sa jelesti trecutul, fa-ti un obicei din a explora lucrurile noi pe care ti le scoate viata in cale. Atunci cand cultivi bucuria prezentului, beneficiile nu vor intarzia sa apara.

 

My title page contents