Sorbet de capsuni

Sorbet de capsuni. De zmeura. De lamaie. De pepene galben. De mango. De orice, dar sorbet sa fie. Am descoperit bunatatea si lejeritatea acestui tip special de „inghetata” acum ani buni in Italia. Si de atunci, nu ne-am mai lasat de el.

 

INGREDIENTE

  • 500 g capsuni
  • O lamaie
  • O lingurita agar agar
  • 200 grame zahar
  • 200 ml apa

 

Sorbet de capsuni

Sorbet de capsuni

 

MOD DE PREPARARE

  • Primul  pas: pregateste siropul de zahar. Cum? Intr-o craticioara pui zaharul si apa si pui sa fiarba la foc mic. Amesteci din cand in cand.
  • Din momentul cand incepe sa fiarba, lasi pe foc mic 5 minute.
  • Lasi siropul la racit.
  • Acum e momentul sa te ocupi de capsuni pe care le mixezi bine cu blenderul. Tot aici, adaugi  sucul de la o lamaie.
  • Cand s-a racit siropul, il toni peste amestecul de capsuni si lamaie.
  • Daca vrei un sorbet fara samburi, atunci poti strecua mixul.
  • Pune totul la congelator pentru 30 de minute. Ulterior, scoate sorbetul si amesteca bine cu o furculita ca sa obtii o textura ca a fulgilor de gheata.
  • Pune-o inapoi in frigider si repeta cel putin de doua ori procedeul la fiecare ora si jumatate, iar apoi mai las-o la congelat timp de cel putin o ora.

 

 

Sorbet de capsuni

Sorbet de capsuni

Sursa foto: Pinterest
My title page contents