Sporturi pentru copii de 3 ani. Cele mai potrivite si sigure alegeri

sporturi pentru copii de 3 ani

Indiferent de varsta, copiii au nevoie de activitate fizica pentru a se dezvolta armonios. Varsta de la care poti incepe sa te gandesti la ce ore de sport sa iti inscrii micutul? Specialistii considera ca varsta de 3 ani poate fi un bun punct de plecare. Dar care sunt cele mai sigure si mai potrivite sporturi pentru copii de 3 ani?

 

Alegerea unei asemeni activitati trebuie sa se faca in functie de aptitudinile fizice sau motorii ale copilului.

Aptitudini de baza ale copiilor de 3 ani

In primii 2-3 ani de viata copii dezvolta aptitudini de baza, necesare pentru a putea lua parte la activitati organizate, dar nu este inca pregatit sa practice sporturi complexe.

Din punct de vedere al aptitudinilor motorii, acestia pot alerga, sari, catara, arunca si isi pot pastra mai mult timp echilibrul. Insa, acestia au dificultati de intelegere si respectare a instructiunilor, au o capacitate de atentie si de concentrare pe termen scurt si nu pot inca urmari viteza sau directia obiectelor in miscare.

Abilitatile de invatare incepe sa se dezvolte tot mai mult, dar in aceasta etapa copii invata cel mai bine prin imitarea celor din jur.

Abtitudinile motorii precum alergatul, aruncatul sau saritul sunt element de baza in practicarea multor tipuri de sport. Insa, faptul ca nu pot fi atentie sau urma recomandarile antrenorilor reprezinta un impediment pentru a practica un sport complex.

La aceasta varsta, specialistii considera important sa te concentrezi asupra ideei de joc si nu de competitie.

Acestia subliniaza ca este foarte important ca micutul tau sa perceapa sportul ca fiind o activitate distractiva si nu o intrecere.

Un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere? Incurajeaza-ti copilul sa incerce sportul care il atrage cel mai mult, dar sa isi pastreze deschiderea si flexibilitatea fata de alte activitati. O astfel de atitudine il va ajuta sa isi dezvolte diferite aptitudini.

Sporturi pentru copii de 3 ani – cele mai bune alegeri

Incepand cu varsta de 3 ani, micutul tau poate fi foarte dificil de tinut sub control. O idee tentanta pentru multi parinti? Inscrierea acestuia la un sport de echipa.

Exista nenumarate sporturi la care iti poti inscrie micutul de la fotbal, inot, gimnastica, dans, karate si chiar si baschet. Dar care sunt cele mai potrivite sporturi pentru copii

O problema frecvent ignorata? Copii de 3 ani nu sunt inca pregatiti pentru complexitatea unui sport de echipa.

Cele mai bune sporturi pentru copii de 3 ani? Activitati fizice precum alergatul, saritul, cataratul, gimnastica sau inotul!

Alergat – o sursa importanta de miscare care trebuie inconjurata la aceasta varsta. Fie ca se intrece cu alti copii sau alearga in voie este o modalitate foarte buna de miscare pentru un copil de 3 ani!

Catarat – Stii deja ca ii place sa ii place sa se catare pe pat sau pe scaune. Daca observi aceasta tendinta incearca sa cauti locuri de joaca organizate cu panouri de catarat.

Inot – o activitate fizica adecvata pentru micuti inca de cand sunt bebelusi. Avantajul care apare in jurul varstei de 3 ani? Acum acestia pot incepe sa invete sis a respecte instructiunile.

Gimnastica – Incepand cu varsta de 3 ani iti poti inscrie copilul la ore de gimanstica. Atuul unei astfel de activitati? Copilul isi va imbunatati abilitatile de coordonare, echilibru si flexibilitate.

Bicicleta – Inca de la varsta de 2-3 ani, iti poti invata copilul sa mearga pe tricicleta. Treptat, acesta va dobandi incredere si echilibru si va reusi sa mearga si cu bicicleta.

La aceasta varsta, specialistii considera alergatul, gimnastica, aruncatul, cataratul sau inotul sunt cele mai potrivite sporturi pentru copii de 3 ani. Insa, daca observi ca micutul tau este interesat in mod special de fotbal sau patinaj nu il descuraja.

Incearca sa gasesti un antrenor si intereseaza-te care sunt abilitatile necesare si vartsa recomandata. Incurajeaza-l si expune-l la acel sport chiar daca nu il poti inca inscrie la o ora organizata sau intr-o echipa.

My title page contents