Tiramisu cu orz, cafea și smochine

Tiramisu cu orz, cafea și smochine – Iată o versiune mai ușoară și mai lejeră de tiramisu, cu cafea de orz și smochine. Dar puteți opta și pentru caise sau cireșe. Copiii îl pot consuma și ca desert la micul dejun sau ca gustare.

Smochinele au nenumărate proprietăți benefice, deci sunt un aliat excelent pentru sănătatea generală a organismului. De fapt, conțin 80% apă și multe săruri minerale precum calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu și fier. Smochinele sunt, de asemenea, bogate în vitaminele A, B1, B2, B6, PP și C. Semințele conținute în fruct au proprietăți laxative delicate și sunt purificatoare pentru intestin. În plus, enzimele conținute în smochine facilitează asimilarea alimentelor, desfășoară o acțiune de apărare pentru piele și pot fi folosite drept comprese pe abcese și umflături.

De asemenea, smochinele îți vor face momentele din bucătărie speciale. Poți crea gemuri și deserturi sănătoase cu smochine, pe care să le împărtășești cu familia și prietenii.

Tiramisu cu orz, cafea și smochine

Porții: 4

Pregătire: 1 oră

Timp total: 1 oră

 

Ai nevoie de:

1 pachet de pișcoturi Savoiardi

750 g smântână lichidă dulce (pentru prăjituri)

zahăr integral din trestie de zahăr

cafea de orz

Smochine coapte ecologice

Pulbere de orz solubilă

pudră de cacao neîndulcită

 

Pregătești tiramisu cu cafea și smochine așa:

Înainte de toate, pregătești cafeaua de orz și, dacă îți place dulce, adaugi câteva lingurițe de zahăr brun.

Bați smântâna cu zahărul brun (măcinat fin în acest moment) cu un tel, până obții o frișcă.

Într-un castron, așezi un strat de frișcă proaspătă, unul de biscuiți înmuiați în orz, un alt strat de frișcă și smochine tocate mărunt. Apoi închei aranjamentul cu un strat presărat de cacao și orz. Continui așa până când termini toate ingredientele. În ultimul strat pui smochinele tăiate în flori sau împărțite în patru. În centrul smochinei așezi câteva smocuri de frișcă și presari totul cu cacao și pudră de orz.

Acoperi cu un capac sau cu folie de plastic, apoi pui tortul la frigider timp de 2 sau 3 ore.

Servești tiramisu la temperatura camerei.

My title page contents