Tort cu mere și ricotta – Tort moale cu mere și ricotta, foarte ușor de preparat, fără a fi nevoie să folosești mixerul, fără unt, moale și umed în interior. O variantă a clasicului tort de mere, delicios, gustarea potrivită sau micul dejun perfect pentru întreaga familie, tortul cu mere combinat cu ricotta se va număra printre preferatele tale.
Acest tort se prepară într-un timp scurt și se coace imediat.
Tort cu mere și ricotta
Porții: 6
Pregătire: 10 minute
Coacere: 40 de minute
Ai nevoie pentru tort de:
O formă de copt cu diametrul de 22 cm :
250 g făină 00
250 g ricotta
150 g zahăr
50 ml lapte
2 ouă
1 plic praf de copt pentru prăjituri
2 mere
Ai nevoie pentru decor de:
Zahăr brun
Zahăr pudră
Pregătești tortul așa:
Pui făina într-un castron împreună cu ricotta, ouăle, laptele și zahărul și amesteci până se omogenizează toate ingredientele.
În cele din urmă, adaugi praful de copt și amesteci astfel încât să nu existe cocoloașe.
Cureți merele și tai unul dintre ele în cubulețe și unul în felii.
Pui mărul tăiat cubulețe direct în aluatul de tort și îl combini cu restul amestecului de ricotta și mere.
Torni amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei (sau unt) și nivelează suprafața. Decorezi suprafața cu celălalt măr decojit și tăiat felii subțiri.
Presari suprafața tortului cu zahăr brun și coci tortul într-un cuptor preîncălzit la 180 ° timp de aproximativ 35-40 de minute. Faci întotdeauna testul scobitoare pentru a verifica dacă este copt. Când e gata, aștepți ca tortul să se răcească complet, apoi poți presăra zahăr pudră.
Variante și sfaturi
Poți înlocui ricotta cu brânză Philadelphia sau iaurt. De asemenea, poți înlocui merele cu pere, iar zahărul brun cu zahăr granulat. Dacă tortul de coace prea mult la exterior și nu este încă gătit în interior, poți pune o foaie de aluminiu deasupra, reduci temperatura cuptorului și lași tortul în continuare la cuptor.
Conservare
Tortul cu ricotta și mere poate fi păstrat timp de două sau trei zile moale.