Tratarea asteniei de toamnă. Ce remedii să folosești?

Tratarea asteniei de toamnă poate fi foarte simplă, depinde doar de tine. Tristețea prezentă în zilele reci de toamnă poate fi mai mult decât o dispoziție trecătoare. În unele cazuri, semnalează prezența asteniei. Pe măsură ce zilele devin mai scurte, sistemul imunitar pare să scadă, ceea ce ne face să ne simțim mai slăbiți și triști. Insomnia, depresia, lipsa de concentrare, fluctuațiile apetitului – toate sunt rezultatele asteniei.

 

De obicei, simptomele asteniei încep să apară în primele luni de toamnă și pot dura până în ultimele zile de iarnă. Fiecare persoană poate să se confrunte cu astenie de toamnă. Cu toate acestea, această afecțiune apare frecvent în cazul persoanelor care trăiesc în zone în care zilele de iarnă sunt foarte scurte, în rândul femeilor și în rândul persoanelor care au rude care au suferit de astenie.

Tratarea asteniei de toamnă. Astenia poate fi prevenită urmând câțiva pași simpli:

  • Încearcă să petreci cât mai mult timp în aer liber, chiar dacă este o vreme înnorată. Efectul luminii naturale este foarte important pentru sănătatea noastră mentală;
  • Adoptă o dietă echilibrată care să includă suficiente minerale și vitamine;
  • Fă cel puțin 30 de minute de exerciții fizice în fiecare zi;
  • Menține legătura cu grupul de prieteni și nu renunța la activitățile pe care le faceți de obicei împreună;
  • Consultă un medic.

Este o dietă nesănătoasă responsabilă de tulburări de dispoziție?

Răspunsul corect este da. În ceea ce privește alimentația, trebuie să învățăm mai întâi să facem alegeri corecte atunci când vine vorba de alimente. Să obținem informații despre produsele pe care le consumăm de obicei din surse fiabile. Să avem în vedere importanța nutriției în viața noastră și cât am putea ajuta organismul nostru consumând produsele potrivite. Specialiștii ne recomandă să consumăm cantități mari de alimente bogate în vitamine, minerale, enzime și fitonutrienți. În acest fel vom intra în sezonul rece cu un sistem imunitar fortificat, care ne va ajuta să ne confruntăm cu răceala și cu bolile de sezon. Trebuie să includem în dieta noastră zilnică o mulțime de fructe și legume precum: varză, conopidă, broccoli, sfeclă, pere, mere, gutui, dovleac, nuci, struguri și suplimente naturale.

 

Tratarea asteniei de toamnă. Cum poți trata astenia?

1. Fii activă

Când te simți epuizată psihic, imediat te gândești că ar trebui să tragi un pui de somn. Dacă te simți obosită și nu prea faci mișcare, este posibil să ai nevoie doar de o doză regulată de aer curat pentru a-ți întineri corpul și mintea. De asemenea, o plimbare în aer curat îmbunătățește starea de spirit, datorită eliberării endorfinelor.

2. Bea apă de cartofi

Deși nu ți-a trecut prin minte, un pahar cu apă de cartof proaspăt este de fapt un remediu minunat pentru oboseală. Înmuierea feliilor de cartof în apă te ajută să obții o băutură bogată în potasiu care te poate ajuta să te simți mai puțin obosită și mai puțin înceată în acțiuni. Deoarece reface acest mineral de care multe persoane duc lipsă. La fel ca magneziul, organismul nu produce potasiu – trebuie să-l procurăm din surse exterioare. Deoarece dietele noastre din zilele reci tind să fie deficiente în nutrienți, nu este de mirare că ducem lipsă de potasiu.

3. Tratarea asteniei de toamnă. Creșterea celulelor roșii din sânge

Fierul este important. Fără aceasta, corpul nostru nu poate produce suficiente globule roșii. Celulele roșii din sânge conțin hemoglobină, proteina bogată în fier care transportă oxigen în tot corpul nostru. Lipsa de oxigen ar duce la o scădere a funcționării corpului, ceea ce va duce la oboseală. Aceasta se numește anemie cu deficit de fier. Pentru a combate acest lucru, prepară un ceai cu frunze de urzică (de preferat urzica proaspătă, dar funcționează și cu cea uscată.) Urzica este bogată în fier, precum și în vitamina C. Aceasta din urmă contribuie la creșterea absorbției de fier non-heme (fierul găsit în untura de pește, carne etc.) care nu este întotdeauna absorbit la fel de ușor ca fierul heme.

4. Mai mult magneziu

Magneziul este un mineral important, de care putem duce lipsă în zilele reci de toamnă sau iarnă. Organismul nu produce magneziu de unul singur – depinde de noi (și de dietele noastre) pentru a furniza acest nutrient esențial. Problema este că multe diete în aceste zile suferă de lipsa unor alimente sănătoase, bune. Este un co-factor în 300 de sisteme enzimatice care reglează o mare varietate de reacții biochimice. Totul, de la funcția musculară și nervoasă, sinteza proteinelor și producția de energie… necesită magneziu. Cel mai bun mod de a obține cantitatea adecvată este să consumi alimente potrivite, mai degrabă decât să iei un supliment. Varza roșie, nucile, peștele, cerealele integrale și bananele sunt toate bogate în magneziu.

5. Tratarea asteniei de toamnă. În special…spanac!

Bogat în fier, spanacul poate ajuta la creșterea numărului de globule roșii, oferindu-ți astfel mai multă energie și ajutând la combaterea anemiei. De asemenea, este plin de magneziu:1 cană de spanac conține 39% din aportul zilnic recomandat de magneziu. Cercetările timpurii arată că poate chiar îmbunătăți funcția musculară în timpul unui antrenament.

 

 

 

 

 

 

My title page contents