Cum să faci o mască cu aloe vera acasă?

Cum să faci o mască cu aloe vera acasă? Dacă încă nu ai testat proprietățile acestei plante minunate, aloe vera, acum e momentul să o faci! O frunză este suficientă pentru a face un tratament, cu condiția ca planta să aibă cel puțin cinci ani. Gelul pe care îl obții trebuie întins pe piele și lăsat să acționeze timp de o jumătate de oră.

Așa cum poate știi deja, gelul de aloe vera are multe calități: este calmant, oferă fermitate pielii, purificator, remineralizant, antiinflamator, hrănitor. Prin urmare, este un ingredient perfect și de bază ideal pentru realizarea unei măști de față.

Conform legendei, despre beneficiile acestui gel se știe încă de pe vremea Cleopatrei, care a folosit aloe vera pentru a-și menține fața tânără și netedă. Aloe vera a fost adesea descrisă în hieroglifele egiptene antice. Planta suculentă a fost foarte prețuită și considerată a fi „planta nemuririi”, dar și o sursă de frumusețe. Pe lângă Cleopatra, o altă regină, Nefertiti, s-a bazat pe aloe vera pentru a-și menține tenul impecabil și tânăr, fără riduri.

Cum să faci o mască cu aloe vera acasă? Iată o rețetă pe bază de gel de aloe vera care îți va curăța, hidrata și înfrumuseța pielea:

Ingrediente de care ai nevoie:

2 linguri gel de aloe vera

1/4 cană de ulei natural ușor, cum ar fi cel de măsline, susan sau semințe de struguri

2 linguri de apă de trandafiri sau apă distilată

Procedezi așa:

Amesteci toate ingredientele și le torni într-un recipient curat. Dacă este nevoie, amesteci sau agiți ușor între utilizări. Folosești acest amestec pentru a curăța fața și gâtul. Masezi bine și apoi clătești zona cu apă caldă.

Dincolo de legenda care ne arată cum folosea Cleopatra gelul de aloe vera, știința, pe de altă parte, ne spune că o frunză din această plantă extraordinară este suficientă pentru a pregăti chiar acasă o mască eficientă pentru față și gât.

Cum prepari o mască de față cu aloe vera acasă?

Aloe vera este una dintre cele mai eficiente plante pentru tratamentele anti-îmbătrânire pentru față și gât.

Dar să vedem cum poți prepara și utiliza o mască anti-îmbătrânire de casă cu aloe vera: 

  • Dintr-o plantă de aloe vera tai o frunză mai robustă. Ai grijă ca planta să aibă cel puțin cinci ani;
  • Trebuie să tai partea lungă a frunzei, scoțând pulpa suculentă cu o linguriță;
  • Acest gel este un adevărat elixir de frumusețe, anti-îmbătrânire, revigorant și liniștitor;
  • Întinde gelul pe care l-ai obținut din frunza de aloe vera pe pielea feței, dar și pe părțile cele mai expuse precum decolteu, gât și mâini (evitând zona ochilor), prin lovituri ușoare cu degetele, ca și cum ar fi o cremă normală;
  • Lasă masca să acționeze o jumătate de oră;
  • Masca naturală de aloe vera pentru față nu ar trebui aplicată prea des;
  • După jumătate de oră, clătește bine fața, în toate punctele, cu apă proaspătă;
  • Apoi tamponează ușor fața cu un prosop, până se usucă complet;
  • Vei observa imediat că ai pielea mai fină și mai moale.

De ce este atât de bună aloe vera?

Aloe vera este foarte bună pentru piele, în primul rând datorită nutrienților pe care îi conține: peste trei sute! În plus, există substanțe care accelerează vindecarea rănilor și îmbunătățesc circulația sângelui. Gelul de aloe vera este potrivit în special pentru pielea uscată; odată aplicată masca, pielea devine mai hidratată, mai luminoasă și mai tonifiată.

 

My title page contents