Trei tratamente de beauty pentru detox pe care sa le faci la Sovata

O dieta de detox te va ajuta sa iti incarci bateriile si sa te pregatesti pentru primavara! La Sovata, te poti bucura de tratamentele de infrumusetare si relaxare, care iti vor pregati organismul pentru noul sezon!

Masajele de relaxare, baile minerale si baile revitalizante, dar si tratamentele pentru ten sunt ideale pentru momentele in care ai nevoie de un strop de relaxare si un ajutor care sa te faca sa te simti mai frumoasa. Suzana Pretorian, medic balneolog la Danubius Health Spa Resort Sovata, iti recomanda 3 tratamente wellness pentru o dieta de detox de primavara:

Baie individuala termala aromatizata

Baia individuala termala aromatizata dureaza 20 de minute, iar temperatura apei este de 36 – 38 de grade. Unicitatea acestei procedure consta in adaugarea de extracte vegetale pentru a conferi apei termale o varietate de efecte. Extractele folosite in baia termala aromatizata de la Danubius Health Spa Resort Sovata sunt urmatoarele: lavanda – pentru relaxare; musetel – pentru efectul antiseptic asupra epidermei, urzica – pentru rejuvenarea pielii. Efectul relaxant al acestei bai se datoreaza nu numai apei termale, ci si proprietatilor excelente ale extractelor de plante medicale.

Masaj traditional cu perii uscate

Masajul traditional cu perii uscate foloseste tehnici de mangaiere, aplicate in mod specific pe piele cu ajutorul unor perii uscate. Acest tip de masaj ajuta la intensificarea circulatiei sanguine in piele si inlatura celulele moarte de pe suprafata epidermei. Rezultatul este o piele catifelata, receptive la alte tratamente.

Masajul cu perii uscate este recomandat ca o procedura pe care sa o faci inaintea altor tratamente, cum ar fi de exemplu un masaj de relaxare cu ulei, sau impachetarile cu namol.

Impachetarile cu namol

La Sovata, namolul este extras din Lacul Ursu, fiind un namol therapeutic extrem de bogat. Namolul este aplicat pe suprafata corpului intr-un strat de 5cm, exceptand capul si partile frontale ale pieptului si gatului. Temperatura namolului are in general intre 40 si 50 de grade. Dupa aplicarea namolului, corpul este infasurat in paturi si se lasa sa actioneze timp de 20 de minute. Apoi, namolul este spalat.

Impachetarea cu namol are ca efect reducerea umflaturilor locale din jurul articulatiilor, reducerea tensiunii musculare, precum si o nutritive imbunatatita a cartilajelor, tesuturilor conjunctive si a discurilor spinale. Mai mult decat atat, acest timp de tratament intensifica imunitatea organismului!

 

 

 

My title page contents